Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi ei ole pelannut tällä kaudella ainuttakaan ottelua NHL:n puolella, sillä hänet passitettiin farmiseura Bakersfield Condorsiin jo ennen varsinaisen kauden alkua.

Täällä hän on pelannut tähän mennessä kymmenen ottelua tehoin 1+4, joten pisteiden valossa kausi AHL:n puolella ei ole alkanut kovinkaan mallikkaasti.

Seuran GM Peter Chiarelli on kuitenkin ollut tyytyväinen Puljujärven tekemiseen. Hän oli nimittäin äskettäin seuraamassa farmiseuran otteita.

– Oilersin GM Peter Chiarelli matkusti äskettäin farmiseuran otteluun ja hän kertoi olleensa tyytyväinen reissuun. Mutta voidaanko pelaajasta (Puljujärvi), joka ei saa kiekko maaliin farmin puolella, odottaa olevan avuksi NHL-seuran ylivoiman suhteen? Luultavasti ei, Sportsnetin toimittaja Mark Spector kirjoitti.

Spector myös analysoi Puljujärven tekemistä, ollen muun muassa sitä mieltä, että suomalaisen kohdalla ei auta lainkaan hätäillä.

– 19 vuoden iässä Puljujärven kohdalla tarvitaan kaikista eniten malttia. Toivottavasti Oilersin heikko startti NHL-tasolla ei vaikuta seuran suunnitelmiin tämän lupauksen suhteen. Kun nyt menin sanomaan näin, niin heti kun hän onnistuu AHL:ssä hyvin, hän on luultavasti seuraavassa lentokoneessa matkalla Edmontoniin.