Tilastoja tuijottamalla voi perustellusti sanoa, että Boston Bruinsissa on käynnissä maalivahtien vallankumous. Kakkosveskariksi kaavailtu Anton Khudobin on nimittäin päihittänyt Tuukka Raskin syksyllä numeroiden valossa – venäläisen torjuntaprosentti on peräti 93,8, Raskin lukema näyttää vaatimattomasti 89,7:ää.

Lisäksi Raskin päästettyjen maalien keskiarvo on virkaveljeään suurempi.

Joukkueella sen sijaan menee kohtalaisen hyvin – omassa divisioonassaan Boston on viidentenä, tosin vain pari pistettä pudotuspelipaikkaa perässä.

Mitään ei siis ole menetetty kevään suhteen. Siitäkin huolimatta Rask on saanut osakseen karua tylytystä.

TSN onkin kirjoittanut lyhyesti ja ytimekkäästi kysymysmerkillä varustettuna, että Rask ei ole Bruinsin tulevaisuus. Lisäksi NBC Sportsin toimittaja Joe Haggerty on jopa vakuuttunut siitä, että Bruins ei enää koskaan voita Stanley Cupia Raskin torjuessa.

Tämän takia kesän 2011 Stanley Cup -mestarin tulisi suunnitella tulevaa.

Haggertyn mukaan Bruinsin maalivahtiosasto on kaikkinensa pahasti sekaisin.

Hän uskoo, että Khudobin eikä AHL:ssä torjunut Zane McIntyre ole pitkällä aikavälillä sellaisia torjujia, jotka vastaisivat tähän, mestaruushuutoon.

Kesällä 2011 mestarutta juhlineen Raskin sekä Khudobinin tylytys kuulostaa jossain määrin oudolta. Bruinsin reppu esimerkiksi on soinut alkukauden 20 pelissä 59 kertaa, eli yhdeksänneksi vähiten koko sarjassa.