Kaksi NHL-ottelua tällä kaudella pelannut Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä kamppailussaan, joten tämän suhteen nuorukainen aloitti kautensa taalakaukaloiden puolella erinomaisesti.

Hän jäi kuitenkin pisteittä viime yön kamppailussa, vaikka suomalaislaituri saikin pelata lähes 16 minuuttia.

Puljun alkukautta on puolusteltu ja verrattu monissakin eri paikoissa Leon Draisaitlin vastaavaan, jonka saksalainen kävi läpi vuosina 2014-16.

Hän nimittäin pelasi Oilersin riveissä kaudella 2014-15 37 ottelua, joissa hän teki vain kaksi maalia ja yhteensä yhdeksän tehopistettä. Hänet lähetettiin sesongilla lopulta junioriseura Kelowna Rocketsin riveihin.

Seuraavalla kaudella Draisaitl aloitti AHL-seura Bakersfield Condorsin riveissä, missä hän pelasi kuusi ottelua tehoin 1+1 – ei siis pisteiden valossa merkittävän hyvin.

Hänet kuitenkin nostettiin Oilersiin Jordan Eberlen loukkaannuttua, ja loppu on historiaa. Kyseisen kauden 72 ottelussa hän iski nimittäin 19 maalia ja yhteensä 51 tehopistettä.

Puljujärvi onkin siis nyt vastaavassa tilanteessa, joten tekosyitä ei ole enää olemassa. Bakersfield Californiansin kiekkotoimittaja Mike Griffith antoikin tilanteeseen hyytäviä kommentteja, joiden mukaan Puljujärvi ei ole onnistunut loistamaan edes pelillisesti AHL:n puolella.

– Jos minun pitäisi tehdä vertaus niin sanoisin, että Puljujärvi on ollut täällä paljon Draisaitlia pidempään. Hänellä (Draisaitlilla) oli myös todellinen ”vau-faktori” pelissään, ja hän sai kutsun ylös silti vasta loukkaantumisen sattuessa.