Liigassa jaettiin perjantaina useita pelikieltoja.

Vaasan Sportin puolustajalle Tommi Tikalle täräytettiin kolmen ottelun kakku päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sen kohteena oli Kärppien hyökkääjä Saku Mäenalanen.

Toinen pelikielto pamahti puolestaan HPK:n Janne Lahdelle, joka rikkoi tuomarin koskemattomuutta ottelussa KooKoota vastaan.

Keskiviikon kamppailussa jatkoajalla Lahti oli menossa kohti hyökkäyspäätyä, minkä yhteydessä hän osui ottelun toiseen erotuomariin.

– Lahden luistelulinjalla lähes paikoillaan on toinen päätuomari seuraten kiekollista pelitilannetta ja ollen selin Lahteen nähden. Lahti luistellessaan ohi erotuomarista osuu tätä mailalla, jonka seurauksena erotuomari menettää tasapainonsa ja kaatuu jäähän, kunrpitopäätöksessä kuvaillaan.

– Vaikka jossain pelitilanteessa erotuomari olisi pelaajan näkökulmasta pelaajan edessä, pelaajalla ei ole oikeutta luistella erotuomarin ylitse. Yllättävissä tilanteissa, joissa pelaaja ei pysty välttämään kontaktia erotuomariin, pelaajan tulee vähintäänkin minimoida kontaktin voimakkuus erotuomarin kanssa.

Kurinpitodelegaatio ei pitänyt tapausta totaalisena vahinkona.

– Lahden olisi tullut havaita luistelu- ja katsesuunnassaan ollut erotuomari, joka ei ole edes liikkeessä ja välttää osumasta erotuomariin. Delegaatio pitää Lahden osumista erotuomariin törkeän huolimattomana. Delegaatio katsoo, että Lahti rikkoo tilanteessa erotuomarin koskemattomuutta säännön 116 v. i-kohdan tarkoittamalla tavalla. Erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta määrätään ottelurangaistus.

– Delegaatio pitää tilannetta, ottaen huomioon teon moitittavuuden, kolmen ottelun pelikiellon arvoisena tekona.

Video tilanteeesta löytyy täältä.

Tällä kaudella 20 ottelussa Lahdelle on merkattu tehot 4+3=7. Urallaan Lahti on juhlinut maalikuninkuutta Liigassa. Tämä tapahtui kaudella 2010-11, kun silloin Jokereita edustanut Lahti nakutti 59 runkosarjaottelussa 37 maalia.