Arizona Coyotes on viime aikoina saanut ainakin tuloksia tuijottamalla hieman valoa sysismustaan syksyynsä. NHL:n yksi puhutuimmista joukkueista kaatoi esimerkiksi viime yönä Los Angeles Kingsin jatkoajan jälkeen 3-2.

Joukkueen suurimpia tukijalkoja on ollut loukkaantumisista kärsinyt Antti Raanta, joka torjui kojooteille taannoin kolme voittoa putkeen. Viime yönä roolia maalilla otti Scott Wedgewood, joka pysäytti kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestarin vankoilla otteillaan.

Raannan tilanne on kaikkinensa ristiriitainen: suomalaisveskaria ei hyljitä, mutta toisaalta hänen peräänsä ei voi itkeäkään. Kanukki Wedgewood on isoissa saappaissa suomalaisen ollessa sivussa.

– Ei epäkunnioitusta Raannalle, mutta seuraavan miehen on noustava ylös, eteenpäin katsova ja Kingsiä vastaan syöttöpisteen saalistanut Derek Stepan sanoi Arizona Sportsin mukaan.

– Tässä liigassa tarvitset kaksi maalivahtia. Tarvitset aloittavan maalivahdin ja kakkostorjujan ja ”Wedgen” tarvitsee olla todellakin jykevä meitä varten, joukkueen kärkihyökkääjin kuuluva Stepan lisäsi viitaten siihen, että loukkaantumiselle ei nyt mahda minkään.

Kanadalainen on vastannut Raannan loukkaantumisten keskellä huutoon vähintäänkin hyvin. Kings-ottelun jälkeen torjuntaprosentti näyttää lukemaa 90,9, Raannan vastaava on 91,4.