Vihdoin tuli järkeä tähänkin asiaan! Liiga muutti linjaustaan maalivahdin häirinnästä

© Kuva: Getty Images

Tiistaina pelattu Lukon ja JYPin välinen Liiga-ottelu aiheutti paljon parranpärinää. Syy oli Lukon Peter Tiivolan viimeistelemä 3–1-maali. Juuri kiekon mennessä maaliin Lukon Valentin Claireaux törmäsi JYPin maalivahtiin Eetu Laurikaiseen.

Liigan tänään tilanteesta julkistamassa kattokameran videokuvassa näkyy, että Claireaux osuu Laurikaista melko voimakkaasti päähän. Juuri samalla hetkellä osuman kanssa kiekko menee JYPin maalin etunurkkaan.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen (kuvassa) kävi tuoreeltaan tilanteesta erittäin kuumana – syystäkin. JYP onnistui vielä kaventamaan, mutta kyseenalaisen maalin avittamana Lukko voitti ottelun maalein 3-2.

Nyt julkistetulta videolta näkyy selvästi, että Laurikaisen jalat ovat tukevasti maalivahdin alueen puolella. Koska maalivahti on peliasennossaan hieman etukumarassa, hänen ylävartalonsa on kattokamerasta katsoen maalivahdin alueen ulkopuolella.

Alkuperäisen tulkinnan mukaan osuma siis tapahtui maalivahdin alueen ulkopuolella, ja siksi osuma hyväksyttiin. Samoilla perusteilla Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myös vielä eilen kertoi ottelun erotuomarien ja tuomarivalvojan ratkaisujen olleen oikeita.

Tänään Liiga on tarkentanut ohjeistustaan kyseisissä tilanteissa.

– Lukko–JYP-ottelussa tapahtuneen tilanteen myötä huomattiin nykyisissä Liigan linjauksissa epäkohta, johon haluttiin puuttua. Liiga pitää uuden linjauksen myötä Raumalla tapahtunutta tilannetta maalivahdin häirintänä, ja jatkossa tällaiset maalit tulee hylätä, Rönn toteaa Liigan tiedotteessa.

Voit katsoa videon kyseenalaisesta tilanteesta tästä jutusta.