Montrealissa jääkiekkofanit ovat tottuneet hyvään – siis takavuosikymmeninä.

Kaupungin ylpeys Canadiens on NHL-historian ylivoimaisesti menestynein seura 24 mestaruudellaan. Mutta edellinen Stanley Cup on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1993.

Viime vuosina menestys on kiertänyt kiekkokaupungin kaukaa. Ja tämä kausi on alkanut ”Habsilta” äärimmäisen surkeasti: joukkue on voittanut kymmenestä ottelustaan vain kaksi ja saanut kerättyä vaivaiset viisi pistettä.

Viime yönä Canadiens hävisi kotonaan Los Angeles Kingsille tylysti 0–4. Silloin fanien mitta tuli täyteen.

Kingsin neljännen maalin jälkeen Centre Bellin yleisö alkoi äänekkäästi solvata Canadiensin maalivahtia Carey Pricea aina tämän torjuessa.

Oman maalivahdin haukkumista voi pitää varsin kyseenalaisena ”kannustusmuotona” varsinkin ottaen huomioon, että Kingsin neljäs maali meni verkkoon Canadiensin oman pelaajan Andrew Shaw’n mailasta.

Pricen kollega, uransa 500. NHL-ottelussa uransa 46. nollapelin pelannut Kings-vahti Jonathan Quick riensikin ottelun jälkeen puolustamaan Pricea.

– Tuo oli valitettavaa, eikä Price ansainnut tuollaista kohtelua. Hän on todennäköisesti maailman paras maalivahti, Quick huomautti nhl.comin mukaan.

Price itse ei ainakaan myöntänyt olevansa fanien käytöksestä moksiskaan.

– Ei minulla ole siitä mitään sanottavaa, Price sanoi Montreal Gazzette -lehdelle.

– Tuota on tapahtunut aiemmin, ja se tapahtuu vielä uudelleen. Minun pitää vain keskittyä työhöni. Minun on keksittävä keinot pysäyttää kiekot. Nyt en tee sitä.

Pricelta myös kysyttiin mielipidettä siihen, että useat fanit poistuivat areenalta hyvissä ajoin ennen ottelun päättymistä. Maalivahdin vastaus oli varsin lakoninen.

– He saavat tehdä rahoillaan ihan mitä haluavat.

Seuraavaksi Canadiens kohtaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa New York Rangersin kotonaan.