Toronto Maple Leafsissa on käsillä ainakin jonkinlainen uusi aika, sillä kaudella 2015-16 NHL:ssä viimeiseksi jäänyt joukkue palasi viime kaudella ehkä monien yllätykseksi pudotuspeleihin. Oikein pirteän kauden pelanneeseen päävalmentaja Mike Babcockin luotsaamaan laumaan menestys toi kuitenkin myös ongelmia.

Koska menestys ja vaatimustaso menevät käsi kädessä, on Torontossa taistelu pelipaikoista nyt kovempaa kuin aikoihin.

Tämä tekeekin hallaa esimerkiksi suomalaishyökkääjille Kasperi Kapaselle ja Miro Aaltoselle, sekä suomalaisvahdille Kasimir Kaskisuolle, jotka saivat maanantaina komennuksen AHL:ään.

Päävalmentaja Mike Babcockin The Starille antama kommentti viittaa siiheen, että pelipaikkakilpailussa korostuu kokemus alkavan kauden alla.

– Sinun on oltava parempi pelaaja. Luultavasti sinulla on oltava enemmän kokemusta, kanadalainen tähtiluotsi pyöritteli ennen maanantaina tehtyjä rosterin leikkauksia.

Kokemusta suomalaispelaajat tulevat taatusti saamaan isossa roolissa AHL:ssä.

Varsinkaan 21-vuotiaalla Kapasella ei ole mihinkään kiire, koska hän olisi ollut Maple Leafsin yksi nuorimpia hyökkääjiä. Hänen ikätovereita tai nuorempia ovat vain William Nylander, sekä parikymppiset Mitch Marner ja Auston Matthews.