NHL:ssä tulokasseura Vegas Golden Knights on ollut melkoisen kohun keskellä parin viimeisimmän päivän aikana.

Kesällä Golden Knights varasi aivan hirvittävän läjän puolustajia laajennusdraftissa. Tästä on seurannut sekava soppa.

Seura lähetti ykköspuolustajansa Shea Theodoren ja ykkössentterinsä Vadim Shipatshevin farmiin, koska heitä ei tarvinnut käyttää NHL:n siirtolistalla. Saman kohtalon koki myös NHL-portteja kolkutellut Alex Tuch.

Shipatshev ei tästä ilahtunut ja nopeasti muutamat venäläistahot alkoivat huhuta häntä takaisin KHL:ään.

Nyt Golden Knightsin GM George McPhee yritti rauhoitella kohua.

– Kaikki kolme, jotka lähetimme AHL:ään, ovat ansainneet paikkansa täällä. Otamme heidät heti mukaan kuin vain pystymme. Tässä vaiheessa yritämme saada jotain vastinetta pelaajaliikkeistä, koska meidän tie mestaruuksiin kulkee varaustilaisuuksien kautta, McPhee sanoi NHL.com:n toimittajalle Nicholas Cotsonikalle.

Kovin pitkään nykyinen tilanne ei voi jatkua, sillä Shipatshevin kohdalla KHL-kortti on uhkaava tekijä. Venäjällä 30-vuotias Shipatshev on takonut hurjaa jälkeä jo useiden vuosien ajan. Viime kaudella hän nakutti SKA:n riveissä 50 runkosarjaottelussa tehot 26+50=76.

Keväällä Shipatshev solmi Golden Knightsin kanssa kahden vuoden ja 9 miljoonan dollarin sopimuksen.

Cotsonikan mukaan Golden Knights on yrittänyt informoida Shipatshevia siitä, ettei nykyinen kuvio liity mitenkään suoritustasoon, vaan siihen, että seura on tällä hetkellä vaikean rosteritilanteen keskellä.

Golden Knights on yrittänyt kytätä vähintään yhtä tai kahta treidiä, minkä myötä se pystyisi avaamaan rosteripaikkoja muun muassa Shipatsheville ja Theodorelle.