NHL:ssä alkukaudella todella heikosti esiintynyt Arizona Coyotes on hankkinut itselleen uuden maalivahdin.

Haaviin tarttui kanadalaistorjuja Scott Wedgewood, joka siirtyy aavikolle New Jersey Devilsistä.

Wedgewood, 25, on pelannut tähän mennessä urallaan vain neljä NHL-ottelua. Devilsissä Wedgewood jumittui pahasti Cory Schneiderin ja Keith Kinkaidin taakse. Coyotes maksoi Wedgewoodista viidennen kierroksen varausoikeuden Devilsille.

Liike on sinänsä erikoinen, sillä Coyotes on kaivannut lisää NHL-kokemusta maalivahtiosastolleen.

Seuran ykkösvahti Antti Raanta on ollut jo pitkään sivussa loukkaantumisen takia. Korvaajilta ei olla nähty kovin kummoisia otteita, sillä sekä Louis Domingue että Adin Hill ovat häntäpäässä NHL:n eri maalivahtitilastoissa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Dominguen piti jakaa vastuuta Raannan kanssa. Domingue on kuitenkin ailahdellut pahasti alkukauden aikana. Hänen selän taakse on isketty keskimääräisesti 4,36 maalia per peli. Dominguen torjuntaprosentti on tällä hetkellä vain 85,8.

Tulokasvahti Hill on esiintynyt jopa häntä paremmin. 21-vuotias Hill on pysäyttänyt kiekkoja kolmessa ottelussa torjuntaprosentilla 88,0. Päästettyjen maalien keskiarvo on hänellä 3,75.

Maalivahtiongelmat ovat näkyneet karusti myös itse tuloksissa. 10 ottelun jälkeen Coyotesilla on kasassa vain yksi piste.