Jokerit kohtaa keskiviikkona Barys Astanan, jonka riveistä löytyy käsittämättömässä maalivireessä pelaava Nigel Dawes.

Sekä Kanadan että Kazakstanin passit omistava hyökkääjä on paukuttanut yli maali per peli tahdilla kiekkoa verkkoon, kun 21 ottelussa maaleja on tullut 22.

Maalitahti on muutenkin ollut huima, sillä edellisellä kolmella kaudella hän on ylittänyt 30 maalin rajapyykin KHL:ssä.

Winnipegissä syntynyt Dawes kertoo Jokereiden tiedotteessa, että hänellä on aikaa seurata myös, mitä hänen kotikaupungissaan tapahtuu.

– Seuraan säännöllisesti otteluiden kohokohtia NHL:stä ja KHL:stä. Joskus niistä voi oppiakin jotain, mutta ehkä useimmiten katson niitä vain fanina ja seuraan yleisesti miten muilla joukkueilla ja pelaajilla menee, Dawes kuvailee.

Luonnollisesti silmään on pistänyt Winnipeg Jetsin Patrik Laine.

– Hänen laukauksensa on ihan uskomaton. Välillä voi vain pyöritellä päätään ja hämmästellä, miten tarkasti ja ennen kaikkea kovaa Laineen laukaus lähtee. Kaupunki todella nauttii hänen suorituksistaan, toivottavasti hän jatkaa samalla tavalla Teemu Selänteen jalanjäljissä, Dawes sanoo.

Keskiviikkona Dawes lähtee haastamaan joukkueensa kanssa Jokereita, joten vastaan asettuu puolestaan toinen tulevaisuuden maalitykki Eeli Tolvanen, joka on tehnyt 18-vuotiaana huimat 12 maalia 21 KHL-ottelussa tulokkaana.

– Olen kuullut hänestä paljon, ja hänen ympärillään on ollut todella paljon pöhinää. Hän pelaa varmasti ennemmin kuin myöhemmin NHL:ssä, Dawes pohtii.

Barys Astana on aloittanut kautensa hyvin, sillä se on KHL:n läntisen konferenssin viidentenä ennen illan ottelua. Joukkueet iskevät yhteen klo 18.30 Hartwall Arenalla.