Ilta-Sanomat kertoi aiemmin torstaina, että Helsingin IFK julkaisee heidän tietojensa mukaan lähipäivinä uuden urheilujohtajansa Tom Nybondasin tilalle.

Lehden tietojen mukaan valintaprosessissa loppusuoralle kolmen joukkoon ovat edenneet seuran entinen hyökkääjä Mika Kortelainen sekä seuran ex-puolustaja Veli-Pekka Kautonen.

Vaikka molemmat ovat tuttuja nimiä seuran sisältä, on tieto myös samalla iso yllätys. Seuran kannattajat ovat hartaasti toivoneet osaamista ja uutta näkemystä nimenomaan HIFK:n ulkopuolelta.

HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen on viime viikkoina mediassa luonut kuvaa siitä, että seura etsii parasta mahdollista henkilöä laajasti monista vaihtoehdoista.

Ja nyt seura olisikin päätymässä ratkaisuun, jossa valinta kohdistuu lähimpiin ja helpoimpiin mahdollisiin vaihtoehtoihin.

HIFK:ssa on kova halu kasvaa Euroopan kiekkokartalla suurseuraksi, ja sillä on tähän kaikki edellytykset ja mahdollisuudet.

Näin ollen seuran pitäisi palkata kriittisen tärkeään urheilujohtajan tehtävään henkilö, joka päivästä numero yksi myös vie seuraa tätä tavoitetta kohti.

Valtanen asetti itse Ruudun haastattelussa aiemmin viisi kriteeriä, joita tulevalta urheilujohtajalta vaaditaan: tuntea kotimaiset pelaajat, hyvät suhteet agentteihin, löytää oikeat pelaajat oikeaan hintaan, toimia yhteistyössä valmennuksen kanssa, sekä tärkeimpänä, tuoda johtajuutta.

Mika Kortelainen on HIFK:n mies henkeen ja vereen, minkä lisäksi hänellä on runsaasti näkemystä kotimaisesta jääkiekosta. Viime vuosina Kortelainen on ollut esillä asiantuntevana kiekkokommentaattorina televisiossa.

Onko hän silti valmis näin tiukassa paikassa urheilujohtakasi, kun tulevan HIFK-pomon pitäisi nopealla aikataululla kasata tasapainoinen ja vuodesta toiseen mestaruudesta taisteleva joukkue?

Myös Kautosen varaan on vaikea laskea, vaikka hänellä on pitkä kokemus New York Islandersin pelaajatarkkailijana. Pitää muistaa, että hän on jo vuosia ollut mukana HIFK:n joukkueen rakentamisessa. Ja eikös se ole juuri ollut seuran kompastuskivi, johon halutaan muutosta?

Jos HIFK päätyy näinkin tuttuun ja turvalliseen ratkaisuun, valinta on linjassa – siis kaikessa siinä, mikä on urheilullisella puolella ollut seurassa ongelmana pitkään. Valitaan ”oma jätkä” ja toivotaan parasta.