Kaiken kiekkourallaan voittanut Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby ei ole enää nuori kiekkotähti, vaan 30-vuotias kokenut huippuhyökkääjä.

Jo vuosikaudet Crosbyn ympärillä on käynyt keskustelu siitä, missä vaiheessa nuoremmat tähdet NHL:ssä alkavat jättämään hänet varjoonsa.

Entinen Penguinsin huippuhyökkääjä ja nykyinen seuran varatoimitusjohtaja Bill Guerin muistaa, että tätä keskustelua käytiin jo vuosia sitten.

– Kaikki ajattelivat pari vuotta sitten, että hän alkaa heikentyä. Kaikki puhuivat siitä. Kaikki mitä kuulin, se oli naurettavaa. Luultavasti hän ei ollut valmis vielä, Guerin sanoo The Athleticin haastattelussa.

Eikä Crosby sitä ollutkaan. Hän on johdattanut joukkueensa kahteen perättäiseen Stanley Cupiin. Kahden runkosarjan aikana hän on tehnyt 155 ottelussa 174 tehopistettä. Pudotuspeleissä puolestaan tilastoihin on kertynyt 48 ottelussa 46 tehopistettä.

Guerinin kanssa samoilla linjoilla on Crosbyn entinen ketjukaveri Mark Recchi.

– Olen nähnyt pelaajien heikentyvän 30 ikävuoden nurkilla. Joskus pelaajat eivät pidä itsestään hyvää huolta, kun he lähestyvät kolmekymppisiään. Sitä tapahtuu, 40-vuotiaaksi asti pelannut konkari sanoo.

– Mutta Sid? Voi ei, hänen taidot ovat sillä tasolla, millä ne ovat aina olleet, kun hän oli 18-vuotias. Rehellisesti sanottuna hän on mielestäni vahvempi kuin koskaan.

Recchin mukaan Crosbyn liikkumisessakaan jäällä ei ole näkynyt mitään taantumisen merkkejä.

– Hän liikkuu niin kuin on aina tehnyt. Kaikki hänen tekemisensä jäällä juuri nyt on erinomaista. Kaikki, hän linjaa.