NHL:ssä alkukaudella hyvin ailahtelevasti esiintynyt San Jose Sharks on lyönyt ison läjän pelaajia siirtomarkkinoille.

Asiasta kertoi Ottawa Sunin toimittaja Bruce Garrioch, jonka mukaan Sharksin GM Doug Wilson yrittää liikuttaa sekä Mikkel Bödkeriä, Chris Tierneytä että myös Paul Martinia.

Kyseisten pelaajien vuositulot lähestyvät 10 miljoonaa dollaria. Bödker kuittaa yhdestä kaudesta 4 miljoonaa ja Martin 4,85. Tierney on heihin nähden halpa tapaus, sillä hän solmi kesällä yhden vuoden ja 735 000 dollarin diilin Sharksin kanssa.

Kolmikosta Bödker, 27, on iskenyt tällä kaudella 11 ottelussa tehot 1+3=4. Parhaimmillaan NHL:ssä Bödker on hätyytellyt 20 maalin rajapyykkiä. Garriochin mukaan Sharksin GM:llä Wilsonilla riittää haasteita tanskalaislaiturin kohdalla. Bödkerin sopimus kun jatkuu aina kesään 2020 saakka.

36-vuotiaan Martinin alkukausi on mennyt loukkaantumisten keskellä. USA:ta jopa olympiatasolla (ylhäällä kuvassa) edustanut Martin on pelannut tähän mennessä vain kaksi ottelua tehoin 0+0.

Martinin liikuttelu on haastavaa, sillä hänen nykyinen sopimuksensa kattaa vielä ensi kauden. Tämän lisäksi hänellä on rajoitettu siirtokieltopykälä sopimuksessaan.

Sharksin alemmista ketjuista tuttu Tierney, 23, on nakuttanut 11 ottelussa tehot 2+2.

Garriochin mukaan Tierney on herättänyt kiinnostusta NHL:ssä osaltaan hänen halvan sopimuksensa takia.

Viime yönä Sharks onnistui parantamaan alkukauden saldoaan, kun se kaatoi Toronto Maple Leafsin lukemin 3-2. 11 ottelusta Sharks on kerännyt kasaan 12 pistettä.