Liigan kurinpito on antanut pelikieltoa nuorelle HPK-puolustajalle Miro Karjalaiselle.

Lauantain liigakierroksella Karjalainen hyökkäsi Kärppien kohuhyökkääjän Jari Sailion kimppuun ja aloitti nyrkkitappelun.

Jo aiemmin tällä kaudella HPK-otteluissa melkoisella tavalla esillä ollut Sailio oli taklannut tätä ennen HPK:n pelaajaa. Tätä Karjalainen lähti kostamaan.

– Videotallenteelta käy ilmi, että Karjalainen haastaa juuri aikaisemmin HPK:n puolustajan taklanneen Sailion heittämällä mailan ja pelihanskat jäähän ja aloittaen nyrkkitappelun. Kurinpitodelegaatio korostaa sitä, että Karjalainen aloittaa nyrkkitappelun tappeluhaluttoman pelaajan kanssa, joka ei missään vaiheessa pudota pelihanskojaan. Delegaatio toteaa, että Karjalaisen toiminnassa on kysymys kentällä olevan pelaajan suorittamasta yksipuolisesta ”noudosta”. Tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Karjalaiselle säännön 141 i-kohdan mukaisesti.

– Niin sanottuun jääkiekon sisäiseen koodistoon liittyvät muistutukset vastustajan pelaajille hoidetaan jääkiekon säännöistä riippumatta usein kaukalossa pelaajien toimesta. Karjalaisen toiminta – erityisesti tappeluhaluttoman pelaajaan kohdistettu nyrkkitappelu – ei kuitenkaan ole hyväksyttävä tapa toimia. Rangaistusten jakaminen ei tapahdu Liigassa pelaajien taholta, kurinpitopäätöksessä perustellaan.

Liigassa on jo aiemmin määrätty ei-spontaaneista tappeluista kahden ottelun pelikieltoja. Sellainen tärähti myös Karjalaiselle.

Tappelussa mukana olleelle Sailiolle ei määrätty jatkoseurauksia. Aiemmin syksyllä Sailio sai kolmen ottelun pelikiellon osuttuaan kyynärpäällä HPK:n puolustajaa Roope Laavaista päähän.