JYPin ja TPS:n välisessä Liigan kärkiottelussa saatiin jo avauserässä jatkoa tämän syksyn erittäin erikoisten maalien sarjalle.

TPS:n ruotsalaispelaajien Lucas Ekeståhl-Jonssonin ja Erik Nyströmin juonima hyökkäyskuvio toi mieleen toisen Ruotsin suosikkimailapelin eli salibandyn.

Ekeståhl-Jonsson nosti heti oman siniviivan ylitettyään korkean roikkukiekon keskialueelta eteenpäin pyrähtänyttä Nyströmiä kohti. Roikku ohitti JYP-puolustaja Mikko Kuukan korkealla ilmassa, ja korkealta Nyström myös otti kiekon lavallaan haltuun. Niin korkealta, että kukaan tuskin olisi protestoinut, vaikka peli olisi vihelletty poikki korkean mailan takia.

Kiekko myös leijaili ilmassa niin pitkään, että Nyström ehti luistella ainakin hyvin lähelle paitsioasemaa. Nyström on ainakin kaksi metriä hyökkäysalueen puolella, kun kiekko osuu korkealla ilmassa hänen lapaansa. Jopa hidastuskuvasta on silti vaikea arvioida, onko Nyström ylittänyt siniviivan ennen kiekkoa.

Haltuunottonsa jälkeen Nyström laukoi kiekon varmasti ohi JYP-vahti Eetu Laurikaisen.

Ei ihme, että hyvin tulkinnanvarainen tilanne kuumensi tunteita JYPin leirissä. TPS siirtyi avauserän puolivälissä syntyneellä, Nyströmin illan toisella osumalla 2–0-johtoon.

Voit katsoa Nyströmin taidonnäytteen tästä Ruutu+-palvelun linkistä.