Kesän aikana Liigaan on saapunut runsaasti mielenkiintoisia uusia ulkomaalaisvahvistuksia, jotka pelaavat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

Suomikiekko esittelee viisi ennakkoon kovinta, jotka tulevat olemaan esillä heti alkukaudesta.

1. Michael Parks, Sport

Harjoituskauden perusteella Parks on Vaasan Sportin ykköshyökkääjä tulevalla kaudella. Yliopistosarjassa loistanut 25-vuotias laitahyökkääjä teki ensimmäisellä kaudellaan ammattilaisena 56 tehopistettä ECHL:ssä.

Sportin paidassa tehoja tuli harjoituspeleissä yhdeksässäottelussa 3+8=11, joten Parks ei ole tullut vain osallistumaan peleihin.

Parks on sähäkkä luistelija, joka pelaa ahnaasti kohti vastustajan maalia ja näkee ketjukaverit vierellä loistavasti. Erittäin hyvä haku vaasalaisilta.

2. Victor Backman, HPK

Keskushyökkääjän paikalla pelaava Backman sopii loistavasti HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon.

Kerhon johto haistoi hyvin potentiaalin, sillä Ruotsin juniorisarjoissa kovia tehoja iskenyt 25-vuotias Backman puhkesi kukkaan Norjan pääsarjassa tekemällä 54 tehopistettä.

Kahdeksaan harjoitusotteluun Backman tälläsi HPK:lle loistavat tehot 4+5. Taitavaksi kehuttu sentteri on myös henkisesti luja pelaaja, minkä ansiosta hänellä on kaikki mahdollisuudet ottaa seuraavat askeleet urallaan Hämeenlinnassa.

3. Patrik Carlsson, HIFK

Frölundan huippuorganisaatiosta HIFK:hon saapunut hyökkääjä on liigatasolle poikkeuksellisen vahva luistelija, minkä lisäksi kiekolliset taidot ovat hyvällä tasolla.

Carlssonin työmoraali on korkea, joten tulee täyttämään oman ruutunsa HIFK:n kärkiketjuissa ilman ongelmia. Tottunut Ruotsissa alempien ketjujen rooliin, mutta kokonaisvaltaisella pelaajalla on kaikki ainekset nousta tehopelaajien joukkoon, vaikkakin HIFK saisi Carlssonista luultavasti enemmän tehoja irti laitahyökkääjän tontilla.

4. Antoine Laganiere, Ässät

Anaheim Ducksin organisaatiossa siipiään kokeillut kanadalainen Laganiere on 193-senttinen ja 89-kiloinen hyökkääjä, joka teki AHL:ssä viime kaudella 21 maalia. Onnistuessaan kiekollisessa roolissa tulee olemaan yksi porilaiskannattajien lempipelaajista alkavalla kaudella.

27-vuotias Laganiere pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, joten on monikäyttöinen hyökkääjä Ässille.

5. Alex Lavoie, KalPa

Viidennelle paikalle oli tyrkyllä useampi pelaaja, mutta kanadalainen 24-vuotias Lavoie on erittäin mielenkiintoinen haku kuopiolaisille.

Koko uransa kovilla tehoilla pelannut pienikokoinen taituri ei pystynyt Pohjois-Amerikassa lunastamaan paikkaa AHL:ssä, mutta ECHL:ssä syntyi 111 tehopistettä 138 ottelussa.

Lisäksi ensimmäinen kausi Euroopassa onnistui hyvin Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa, jossa hän teki 51 ottelussa 52 tehopistettä.

Pystyykö lunastamaan nyt odotukset Suomessa pääsarjatasolla? Fyysisyys on kysymysmerkkinä, mutta potentiaali on kova.