Tenniksen megatähdeltä upeita sanoja historiaa tehneelle NHL-lupaukselle – ”Autan häntä mielelläni”

© Kuva: Getty Images

Historian aikana Sveitsistä on tullut hienoja pelaajia eri lajien pariin.

Maan yksi legendaarisimmista urheilijoista on tenniksen megatähti Roger Federer, joka on yhä huipputasolla.

Yhdysvalloissa pelattavan US Openin yhteydessä Federerilta kysyttiin erittäin lupaavasta sveitsiläispelaajasta, Nico Hischieristä.

Hischier teki historiaa kesäkuun loppuvaiheilla, sillä hänet varattiin kautta aikojen ensimmäisenä sveitsiläisenä ykkösvuorolla NHL-draftissa.

New Jersey Devils päätti valita kanadalaissentterin Nolan Patrickin sijaan Hischierin aivan tilaisuuden alussa.

– Olemme Sveitsissä iloisia siitä, että meillä on tuollainen upea pelaaja. Hän on vasta aloittamassa kunnolla uraansa ja toivottavasti hänestä tulee erittäin upea pelaaja. Toivotaan, että hän pysyy terveenä. Olen kuullut vain hyviä asioita hänestä. Hän on hyvä tyyppi, uskomattoman lahjakas. Hänelle on povattu upeaa tulevaisuutta, Federer sanoi Hischieristä NJ.com:n mukaan.

Federer tarjosi myös apuaan ja tukeaan Hischierille, mikäli 18-vuotias nuorukainen näkee tälle tarvetta.

– Minullekin povattiin hienoa tulevaisuutta. Aina on helppo ennustaa. Hän on kuitenkin kaveri, jonka pitää tehdä rajusti töitä jokaisena iltana jäällä. Se on kova vaatimus. Aina voi puhua siitä, että hänestä tulee maailman paras maalintekijä tai jotain tämmöistä. Ei sillä ole väliä. Sitä pitää laittaa työhanskat käteen ja alkaa tehdä töitä niin kovaa kuin vain pystyy. Sen lisäksi ympärillä pitää olla hyviä ihmisiä.

– Jos hänellä on jotain kysymyksiä, niin autan häntä mielelläni. Hienoa, että hän saa olla lähellä New Yorkia, sillä se on upeaa seutua. Sieltä ei ole edes pitkä matka Sveitsiin, jos ollaan rehellisiä. Kyse on lyhyestä lennosta, jos puhuu tennispelaajan näkökulmasta. Hän voi hyvinkin vierailla kotona.

– En ole vielä tavannut häntä, mutta toivottavasti näemme jossain vaiheessa, Federer tuumasi Hischieristä.