Pittsburgh Penguins hakee ensi kaudella jo kolmatta Stanley Cup -mestaruutta putkeen. Vaikka nyky-NHL:ssä useamman mestaruuden voittaminen putkeen on harvinaista, riittää joukkueen leirissä tervettä luottoa ja itseluottamusta jo ensi kautta silmällä pitäen.

– Uskon, että olemme kunnossa. Ymmärrämme, kuinka hauskaa on olla mestareita, Jevgeni Malkin veistelee NHL.comin verkkojulkaisussa.

Edellisen kerran kolmesti tai useammin mestaruuden on voittanut NY Islanders – joukkue nosti pyttyä peräti neljä kertaa kausina 1980-83. Nyt Pittsburgh on tottunut voittamaan.

– Ymmärrämme, kuinka voittaa, venäläinen tiivistää.

Venäläishyökkääjä pelasi joukkueessaan viime kaudella 62 runkosarjan ottelussa ja 25 pudotuspelikamppailussa. 31-vuotias hyökkääjä on luonnollisesti innoissaan, kun uusi kausi on alkamassa.

– Olen innoissani palatessani jäälle ja nähdessäni uusia kasvoja, tiedäthän.

– Minun täytyy suojella kehoani. Kun pelaat, se on automaattista: Et mene nurkkaan, et mieti liikaa, sinä vain pelaat, Malkin sanailee.

Kokenut sentteri aloittaa NHL-dynastiajoukkue Penguinsissa jo 12:nnen kauden. Taalajäillä yhteensä yli 800 taistoa pelannut Malkin on nakuttanut NHL:ssä pisteet 386+603 kaikki pelit huomioiden.