Eilisellä Liiga-kierroksella jäi melko vähälle huomiolle eräs historiallinen fakta.

Porin Ässien Marco Insamin viimeistelemä 4–1-osuma Ilveksen verkkoon oli nimittäin Liigan historian ensimmäinen italialaisen pelaajan tekemä maali. Insam osui Ben Bloodin ja Matti Kuparisen esityöstä ajassa 34.51.

Ässien osalta Liiga-avaus sujui kaiken kaikkiaan kuin hurmoksessa. Isomäkeen oli saapunut 5207 katsojaa, jotka pitivät sellaista meteliä, että jopa Ässiin täksi kaudeksi saapunut USA:lainen hyökkääjä Philip McRae oli ihmeissään.

– En voi uskoa todeksi, millainen yleisö meillä on, McRae sanoi Ässien verkkosivujen mukaan.

Se on paljon sanottu, sillä McRae on aiemmin pelannut mm. NHL:ssä St. Louis Bluesissa 15 ottelua kaudella 2010–11 ja voittanut nuorten MM-kultaa USA:n paidassa 2010. SM-liigassa McRae pelasi kaudella 2013–14 Tapparassa ja Bluesissa.

Ässät murskasi kauden avauksessaan Ilveksen lopulta maalein 6–2.

Voit katsoa Ässät–Ilves-ottelun huippuhetket tästä Liigan linkistä.