Keskustelu kesän 2018 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimistä käy kuumana jo ennen kuin kausi on kunnolla lähtenyt käyntiin.

Monissa arvoissa ykkösnimeksi on nostettu ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin (kuvassa), jonka hehkutus on noussut pilviin, eikä ilman syytä.

Vasta 17-vuotiasta puolustajaa on ehditty vertaamaan Victor Hedmaniin ja Erik Karlssoniin. Yksi Ruotsin koko 2000-luvun lupaavimmista pelaajista pelasi jo viime kaudella puolet SHL:n runkosarjasta Frölundan edustusjoukkueessa.

Isokokoinen puolustaja tekee highlight-nousuja kiekon kanssa miesten peleissä, minkä lisäksi hänen luistelunsa on täysin poikkeuksellista.

– En ole ikinä pelannut näin hyvän lahjakkuuden kanssa, kehui Frölundan kapteeni Joel Lundqvist Dahlinia C Moren haastattelussa viime kaudella.

Dahlinin haastaja on venäläinen laitahyökkääjä Andrei Svetshnikov, jonka isoveli Jevgeni on Detroit Red Wingsin ykköskierroksen varaus kesältä 2015.

Andrei Svetshnikov on isokokoinen, 188-senttinen hyökkääjä, joka on myös käsistään äärimmäisen taitava. AK Bars Kazanin kasvatti lähti jo kaksi vuotta sitten Pohjois-Amerikkaan totuttelemaan pienen kaukalon pelityyliin.

Lähteminen on ollut hänelle menestys. Nuori hyökkääjä takoi viime kaudella USHL:ssä 48 ottelussa 58 tehopistettä, minkä lisäksi hän teki Venäjän alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa seitsemässä pelissä tehot 4+5.

Tämän kauden Svetshnikov edustaa OHL:ssä Barrie Coltsia, josta on noussut lukuisia NHL-tähtiä.

Suomalaisilla ei ole edessä yhtä mehukas varaustilaisuus kuin tänä kesänä, mutta jopa ykköskierrokselle saattavat yltää Ässien Jesperi Kotkaniemi, Kärppien Rasmus Kupari sekä Bluesin Jesse Ylönen. Myös HIFK:n Niklas Nordgren on ihastuttanut otteillaan.