NHL:n ensimmäisissä harjoituspeleissä on nähty paljon jäähyjä uusien sääntötarkennusten takia.

Liigan kurinpito on ottanut erityisesti huitomiset tarkkaan seurantaan. NHL:ssä halutaan vähentää niin sanottua mailaviidakkoa, jossa pelaajien kädet ovat jatkuvassa vaarassa.

Tarkennus on herättänyt paljon positiivisia mielipiteitä, mutta jatkuva jäähyralli on kerännyt myös kritiikkiä kylkeensä.

Sen sijaan toinen uudistus on herättänyt suoranaista raivoa.

Harjoituspelien alla NHL lähetti kaikille seuroille opastusvideot siitä, miten pelaajien tulee toimia jatkossa aloitustilanteissa.

Tarkkailun kohteena on erityisesti se, ylittävätkö aloittajan luistimet aloituspisteellä olevat rajaviivat ennen kuin kiekko tippuu jäähän.

Aloitusrikkomusten takia useita pelaajia on jo passitettu jäähyaition puolelle.

Tästä taas ei ole hirveästi tykätty.

– Huitomiset ovat yksi juttu, mutta tämä aloitussääntö on aivan täydellinen vitsi. Noin pilataan peli, kun laitetaan tuollaisia juttuja mukaan. Heidän on pakko muuttaa tuota, koska emme voi pelata tällä tavalla koko kauden ajan, Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand raivosi CSNNE:n mukaan.

– Aloittajien pitää olla kuin patsaita. Ei siinä voi liikkua. Katsoin esimerkiksi yhtä peliä, missä toiselle joukkueelle tuomittiin jäähy ja ennen kuin ylivoima ehti edes alkaa, olivat joukkueet tasavajaalla aloitussäännön takia, Marchand jatkoi.

Bruins-tähti ei ole ainut, joka on kritisoinut uudistusta.

– Ei näin voi jatkua. Voi vain kuvitella sitä, kun tuollaisia jäähyjä jaetaan kovien panosten peleissä, Edmonton Oilersin sentteri Mark Letestu sanoi Sportsnetin mukaan.

Ylhäällä näkyvällä videolla näytetään se, mistä sääntötarkennuksessa on kyse.