Calgary Flames teki viime keväänä kovan kaappauksen Yhdysvaltojen yliopistosarjasta, kun joukkueen riveihin tarttui puolustaja Josh Healey.

Ohio Staten yliopistossa viime kaudella pelannut Healey on luonut nimeään hurjana taklaajana ja kovana taistelijana.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie kuvaili keväällä 23-vuotiasta kanadalaista ”liian kovia taklauksia yliopistosarjassa antavaksi puolustajaksi, jonka pelityyli sopii parhaiten ammattilaiskiekkoon.”

– Niin kauan kuin vain muistan mitään, olen aina rakastanut taklata, ja minusta on tullut kai aika hyvä siinä, Healey kertoo Calgary Sun -lehdelle.

– Joitakin pelaajia täytyy pyytää taklaamaan, mutta minä teen sitä aina. Olen todella ylpeä siitä. Se on tuonut minut tänne asti, joten en aio muuttaa tyyliäni, 25 tehopistettä (4+21) 35 ottelussa NCAA-sarjassa iskenyt varakapteeni jatkaa.

183-senttinen ja 89-kiloinen Healey on pelannut koko yliopistouransa sääntöjen rajamailla, joten nuorukainen ei ole välttynyt lyhyellä urallaan pelikielloilta ja tappeluilta.

Calgary Flamesin farmijoukkueen Stockton Heatin päävalmentaja Ryan Huska haluaa kehittää Healeystä kunnollisen NHL-pelaajan.

– Hänen täytyy opetella, milloin voi tehdä joitakin asioita, ja milloin ei voi tehdä niitä. Kun pääset ylemmälle tasolle, ja erityisesti NHL:ään, jos taklaat väärään aikaan, pelaat itsesi ulos ja vastustaja saattaa päästä ylivoimahyökkäykseen, Huska muistuttaa.

Healey tietää, että hänestä ei välttämättä koskaan tule kärkiparin puolustajaa NHL:ään, vaan alempien pakkiparien fyysinen uhka.

– On aika selvää, miksi olen täällä. Aion pitää hommat simppelinä ja pelata kovaa. Haluan olla hankala pelaaja vastustajille. En yritä hakea ykkös- tai kakkospakin paikkaa, koska minusta ei tule ylivoimaspesialistia korkealla tasolla. Olen vain realistinen. Haluan olla alempien parien puolustava puolustaja NHL:ssä, ja niin myös aion pelata täällä, Healey vakuuttaa.