Liiga-seura Lahden Pelicans on ilmoittanut hyvin mystiseen sävyyn pitävänsä keskiviikkona tiedotustilaisuuden. Seuran tiedotteen mukaan Pelicans aikoo kertoa tilaisuudessa ”ennennäkemättömästä ja historiallisesta tapahtumasta kotimaisen jääkiekkoilun saralla”.

Kyse ei ole mistään pikkujutusta, sillä paikalla ovat Pelicansin edustajien lisäksi mm. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ja kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Kun Lahdesta on kyse, tiedotustilaisuuden aihetta spekuloidessa tuskin kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan – tai hiihtostadionia pidemmälle rapalaa heittelemään.

Ulkoilmaotteluista on tullut viime vuosina muoti-ilmiö, lähes villitys. Liigan paikkakunnilla on harvaa luontaisesti parempaa paikkaa ulkoilmaottelulle kuin aivan Lahden jäähallin vieressä sijaitseva perinteikäs Salpausselän Hiihtostadion.

Viime talven MM-hiihdoissa jälleen koettiin, millainen huuma Hiihtostadionin monttuun saadaan aikaiseksi, kun kymmenettuhannet ihmiset pakkautuvat stadionin pääkatsomoon ja vastapäiseen rinteeseen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Veikkaukseni on, että Pelicans pelaa ulkoilmaottelun ensi talven Salpausselän kisojen tienoilla.[/nosto]

Suunnitelma yhdessä hiihtoväen kanssa järjestettävästä ulkoilmaottelusta käy järkeen senkin vuoksi, että MM-hiihtojen aikaan jäähallia käytettiin kisavieraiden kestitsemiseen. Jäähallin aitioissa lienee syntynyt idea jääkiekkoilijoiden vastavuoroisesta vierailusta Hiihtostadionilla.

Veikkaukseni on, että Pelicans pelaa ulkoilmaottelun ensi talven Salpausselän kisojen tienoilla. Jos keskiviikon tiedotustilaisuuden anti ei liity millään tavalla Hiihtostadionilla pelattavaan ulkoilmaotteluun, muistutukset virheellisestä arvauksesta saa lähettää vaikkapa alla näkyvään twitter-osoitteeseen.