KHL:ssä leivottiin tiistaina vaihtokauppa, jossa Kunlun Red Starsin hyökkääjä Richard Gynge siirtyy Traktor Tsheljabinskiin, ja vaihdossa tulee hyökkääjä Gilbert Brule, entinen KHL-toimittaja Tomas Vorcak kertoo Twitter-tilillään.

24 maalia viime KHL-sesongilla pyssyttäneen Gyngen alkanut kausi lähti surkealla tavalla liikkeelle. Kunlun lähetti ruotsalaislaiturin yllättäen siirtolistalle, josta yksikään KHL-seura ei suostunut poimimaan 30-vuotiasta maalitykkiä.

299 NHL-ottelua urallaan pelanneen Brulen (kuvassa) KHL-kausi lähti myös äärimmäisen surkeasti liikkeelle, eikä 30-vuotias kanadalainen tehnyt yhtään tehopistettä Traktorin kuudessa ensimmäisessä ottelussa.

Brule pelasi viime kaudella KHL:ssä Medvescak Zagrebin ja Neftekhimik Nizhnekamskin riveissä. Zagrebissa 180-senttinen mailataituri teki kuusi maalia ja 10 tehopistettä 16 ottelussa.

Brule kaupattiin kesken viime kauden Neftekhimikiin, missä hän summasi lopuissa 37 ottelussa tehopisteet 12+20=32.

Brule on NHL-seura Columbus Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen kuudes varaus vuodelta 2005.