Chicago Blackhawksin maalivahti Jean-Francois Berube on ylpeänä esitellyt ensi kauden maskiaan sosiaalisessa mediassa.

Berube julkaisi aamuyöllä Suomen aikaa twitterissä ja instagramissa kuvia ja videoita maskistaan, ja kiitteli niiden tekijää ”taiteen luomisesta”.

Beruben maskin toista sivua koristaa odotetusti Blackhawksin legendaarinen intiaanilogo. Toisella puolella on yhtä ikoninen kuva: Blachkawksin maalia NHL:ssä 15 kauden ajan vartioineen Tony Espositon kasvot maskeineen.

JF Berube

@JRouby
Really excited to get this season started. Thanks to @sylabrush for creating another piece of art

Esposito vartioi Blackhawksin maalia kaudet 1969–84. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi Esposito valittiin kolmesti: 1969–70, 1971–72 ja 1973–74. Hänet valittiin Hockey Hall of Fameen kaudella 1988–89. Kuten Beruben julkaisemasta kuvasta näkee, Espositon aktiiviuran aikaan maalivahtien varusteet olivat ”hieman” erilaisia.

Berube, 26, on toistaiseksi pelannut vasta 21 NHL-ottelua, joista 14 viime kaudella New York Islandersissa. Myös tällä kaudella peliaika jäänee vähäiseksi, kun Corey Crawford kantaa päävastuun Blackhawksin torjuntatöistä.

Jos ylläoleva twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä.