OULU. Kärppien superlupaukselle Rasmus Kuparille avautuu nyt varsin kova näyttöpaikka.

Ensi kesän NHL-draftin ennakkoarvioissa (lue lisää) korkealla keikkunut Kupari nousee Kärppien toiseen kärkiketjuun mukaan.

Kupari viilettää torstain SaiPa-ottelussa Saku Mäenalasen ja Nicklas Lasun vierellä.

– Hän ansaitsi paikkansa viikonloppuna Hämeenlinnassa annetuilla näytöillä. Vähän siihen on haettu sellaista samankaltaista pelaajaa, mitä Ville Leskinen on, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi muutoksista.

Mannerin mainitsema Leskinen joutui törkytaklauksen kohteeksi jo Liigan avauskierroksilla. Kotiottelussa Sportia vastaan vierasjoukkueen konkaripakki Markus Kankaanperä taklasi kädet ylhäällä Leskistä suoraan päähän. Kankaanperälle tuomittiin 12 ottelun pelikielto.

Virallisin termein ylävartalovammasta toipuva Leskinen on ottanut edistysaskeleita, sillä hän on päässyt jo jäälle. Harjoittelu on ollut kuitenkin vielä pelkkää kevyttä luistelua, eikä paluun aikataulusta ole mitään varmuutta.

– Ei noista oikein osaa sanoa, Manner levitteli käsiään.

Torstaina Kärppien riveissä nähdään uusvanha nimi. Seuran lupaaviin hyökkääjiin kuuluva Jesse Koskenkorva pelaa nimittäin kauden ensimmäisen liigaottelunsa. 18-vuotias Koskenkorva vieraili Kärppien kokoonpanossa jo viime kaudella, kun hän tahkosi yhteensä 14 ottelua tehoin 2+0.

Koskenkorva ottaa paikkansa nelosketjun keskeltä, Jasse Ikosen ja Jyri Junnilan välistä.

Kärpät on tällä hetkellä Liigan sarjataulukossa kuudentena. Kahdeksasta ottelusta oululaisjoukkue on kerännyt kasaan 13 pistettä.