Oulun Kärpät on nimennyt maanantaina entisen huippukiekkilijan ja valmentajana pitkään toimineen Jari Laukkasen seuran kehitysvastaavaksi.

Toimenkuvassaan hän tulee toimimaan Kärppien juniorivalmentajien mentorina ja osana pelaajatarkkailua sekä juniori- että ammattilaistasolla. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Laukkasen nimityksen suurin yksittäinen tekijä on Kärppien ennestään vahvan juniorityön kehittäminen.

– Tällä toimenpiteellä pyrimme vahvistamaan Kärppien junioritoimintaa, joka on koko organisaation kivijalka. Haluamme luoda mahdollisimman hyvät edellytykset ja tukitoimet huippulahjakkuuksien kehittymiselle ja sitä kautta olla omavarainen liigajoukkue, Aho linjaa seuran tiedotteessa.

Laukkanen toimi pelaajauransa loppuvuodet Kärppien kapteenina, minkä lisäksi hän on edustanut useampaa liigaseuraa.

Valmentajana hän on toiminut Kärppien juniorijoukkueissa, KalPan liigajoukkueessa sekä viimeisimpänä Mestiksessä Kajaanin Hokin päävalmentajana.

Tuore pesti on hänelle täysin uudenlainen haaste.

– Tarjolla oleva työnkuva on erittäin mielenkiintoinen ja uskon että monivuotisen pelaaja- ja valmentajakokemukseni avulla minulle on kehittynyt sellainen kokemuspohja jonka avulla pystyn auttamaan organisaatioita, valmentajia sekä myös pelaajia.