Huumekaupasta tuomittu ja historiaa tehnyt NHL-legenda palaa Penguinsiin

© Kuva: Getty Images

Elämä ei ole aina hymyillyt Kevin Stevensille.

NHL-urallaan Stevens, nyt 52, tunnettiin yhtenä kaukaloiden kunnioitetuimmista ja kovaluisimmista hyökkääjistä. Tulostakin tuli. Pelaamissaan 874 NHL:n runkosarjan ottelussa Stevens takoi 329+397=726 tehopistettä.

Pudotuspeleissä jälki oli vielä tuhoisampaa. Stevens teki käsittämättömästi yli pisteen per peli pudotuspeleissä, joissa muiden pelaajien pistetahti yleensä hiipuu runkosarjasta. Stevensin 103 playoff-pelin saldo oli 46+60=106.

Pittsburgh Penguinsin paidassa 1990-luvun alussa Stevens kirjoitutti nimensä myös historiankirjoihin. Hän oli mukana voittamassa kahta peräkkäistä Stanley Cupia, 1991 ja 1992. Keväällä 1991 Stevens teki pudotuspeleissä peräti 17 maalia, mikä on edelleen seuraennätys.

Seuraavalla sesongilla Stevens löi tiskiin kaksi uransa suurinta lukua. Runkosarjassa uran piste-ennätys 54+69=123, sekä uran suurimmat jäähyminuutit 254. Pudotuspeleissä Stevens oli totutusti iskussa: 13+15=28.

Myöhemmin urallaan Stevens ajautui kuitenkin vaikeuksiin. Vuonna 2000 Stevens pidätettiin huumeiden hallussapidosta.

Kauteen 2001–02 päättyneen peliuransa loppuvaiheilla Stevens sai vakavan aivotärähdyksen, jonka jälkeen mies kärsi asianajajansa mukaan vaikeasta kipulääkeriippuvuudesta. Vuosia uransa jälkeen Stevens sai myös pahan niskavamman auto-onnettomuudessa.

Keväällä 2016 Stevens jäi kiinni Oksikodoni-nimisen vahvan kipulääkkeen myymisestä. Viime vuoden lopulla hän myönsi oikeudessa syyllistyneensä laittomaan huumeiden myyntiin. Tuomio oli kolme vuotta ehdonalaista.

Kaudet 2005–12 toimi Penguinisin organisaatiossa kykyjenetsijänä. Hän kuitenkin vetäytyi tehtävästä, koska halusi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

Nyt Stevens on palaamassa kiekkokartalle. Penguins on nimittäin palkannut Stevensin jälleen kykyjenetsijäverkostoonsa. Stevens työskentelee Bostonissa, ja hänen päätehtävänsä on tarkkailla amatööri- ja yliopistopelaajia, nbcsports-kanava kertoo uutisessaan.

Stevens itse pelasi USA:n yliopistosarjaa NCAA:ta kausina 1983–87 juuri Bostonin yliopiston joukkueessa. Jo tuolloin miehen tilastot indikoivat tulevaa uraa: 158 ottelua, 71+99=170 pistettä ja 182 jäähyminuuttia.

Harri Pirinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!