Liigassa on annettu tuorein pelikielto päähän kohdistuneista taklauksista.

Ässillä kultakypärää kantanut Antoine Laganière joutui kurinpidon käsittelyyn perjantain Sport-Ässät -ottelun tapahtumien myötä.

Laganière osui kyynärpäällään Sportin hyökkääjää Filip Riskaa päähän.

– Tilanteessa Laganière ja Riska luistelevat vastakkaisiin suuntiin samalla kun Ässien puolustaja purkaa laidan kautta kiekko keskialueelle. Kiekon purkamisen seurauksen Laganière kääntyy keskialueelle, käännöksessä hänen oikea kyynärpäänsä nousee ylös ja osuu Riskaa päähän. Riska pelasi ottelun seuraavaan erään ja pelasi pelin loppuun, kurinpitopäätöksessä selostetaan.

Kurinpitodelegaatio ei pitänyt tekoa tahallisena.

– Delegaatio kuitenkin katsoo, että Laganière pelaa tilanteen huolimattomasti ja on joka tapauksessa vastuussa kohollaan olevasta kyynärpäästään. Kyynärpään osumalla Laganière vaarantaa vastusajaa, joten Laganièrelle tulee tuomita ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

– Kurinpitodelegaatio on arvioiden tilannetta kokonaisuutena sekä ottanut huomioon kuluvan kauden Liigan kurinpitomenettelyssä annetut pelikiellot. Delegaatio pitää Laganièren huolimattomuudesta seurannutta kiekottoman vastustajan päähän kohdistuvaa kyynärpääosumaa, jonka seurauksena vastustaja ei onneksi loukkaannu, kolmen ottelun arvoisena tekona. Laganièrella ei ole kuluvalta tai kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa.

Laganière ehti kärsiä jo yhden ottelun pelikiellostaan viikonloppuna, kun hän oli sivussa Ässien ja KalPan välisestä kamppailusta.