Vancouver Canucksin viime kausi NHL:ssä päättyi karmeaan pettymykseen ja pahaan mahalaskuun. Joukkue jäi runkosarjaan, ja esimerkiksi viimeisen viiden pelin pistesaldo oli pyöreä nolla.

Joukkue on edellisen kerran pelannut pudotuspeleissä kaudella 2014-15. Pakka on ollut joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän sekaisin.

Kysymyksiä riittää myös uuden kauden alla. NHL.com nosti artikkelissaan tapetille kolme mielenkiintoista seikkaa.

Canucks on viime kaudet ollut Henrik ja Daniel Sedinin johtama nippu. Kaksoisveljekset kuitenkin floppasivat viime kaudella, vaan eivät sanojensa mukaan iän takia. Kummatkin täyttävät kuukauden päästä jo 37 vuotta.

Daniel iski viime kaudella 44 pistettä, joka oli hänen toiseksi huonoin noteeraus 12 vuoteen. Henrikin pistesaldo ylsi 50:een.

– Mielestäni ensi vuonna voin nähdä, että nostamme pisteitä. Ne eivät ole 80-90 pistettä, mutta 60-70 voivat tulla kysymykseen, Henrik Sedin sanoi sivustolle.

Jos joukkueen johtavien ruotsalaispelaajien panos on kysymysmerkkien alla, niin samaa voidaan sivuston jutun mukaan sanoa myös maalivahdeista. Ryan Miller siirtyi Anaheimiin ja nyt maalivahtivastuun todennäköisesti kantaa ruotsalaiskaksikko Jacob MarkströmAnders Nilsson.

– Tunnen Markströmin hyvin. Silloin kun hän on pelannut täällä, hän on pelannut hyvin. Hän on valmis uuteen haasteeseen, ja saa nähdä, onko hänestä ykkösmaalivahdiksi, Canucksin apuvalmentaja Travis Green muotoili.

Sivuston mukaan kolmas puhuttava seikka liittyy erikoistilanteisiin. Voiko uusi valmennus saada ylivoiman toimimaan?

Vancouverin ylivoimaprosentti viiden edellisen runkosarjakauden aikana on 16,0. Kyseinen lukema oikeuttaa taulukossa lähelle pohjaa, sijalle 30.

– Aiomme tehdä joitain muutoksia, Green tiivisti.

Joukkue palkkasi riveihinsä paluumuuttaja Newell Brownin, joka oli vastuussa joukkueen ylivoimasta jo kausina 2010-13. Noina vuosina Canucks olikin runkosarjan toiseksi paras joukkue ylivoimalla.

Kysymyksiä siis on ilmassa, mutta joukkueessa toisaalta riittää potentiaalia. Niin hyökkäyksessä, maalivahtiosastolla kuin valmennuksessakin.