Pitkän NHL-uran pelannut ja viimeksi ruutukasvona tutuksi tullut Ed Olczyk on sairastunut syöpään.

Olczykin sairaudesta tiedotti Chicago Blackhawks, joka jakoi myös Olczykin viestejä sairastuvalta.

– Minulla on todettu paksusuolisyöpä, jota hoidetaan parhaillaan. Olen ollut erinomaisten terveysalan ammattilaisten käsissä ja aion palata takaisin selostuskoppiin hoitojen jälkeen. Tuki, jota olen saanut perheeltäni, Blackhawksilta, NBC Sportsilta, kavereiltani ja faneiltani merkitsee minulle paljon, ja tuo kaikki antaa niin paljon voimaa taistelussa tätä sairautta vastaan, Olczyk totesi.

NHL-urallaan Olczyk tuli tutuksi Blackhawksin lisäksi muun muassa Toronto Maple Leafsin, Winnipeg Jetsin ja New York Rangersin riveistä. NHL-uransa aikana Olczyk nakutti 1031 runkosarjaottelussa tehot 342+452=794.

Olczyk toimi hetken ajan Pittsburgh Penguinsin päävalmentajana 2000-luvun alkuvaiheilla.

Viimeksi Olczyk on tullut tutuksi erityisesti NBC:n lähetyksistä, joissa hän on toiminut kommentaattorina. USA:n valtakunnallisen kanavan lisäksi Olczyk on toiminut kommentaattorina Blackhawksin peleissä WGN- ja CSN-kanavilla.

TV-töiden lisäksi Olczyk on toiminut muutaman viime vuoden ajan suosittujen EA Sportsin NHL-pelien kommentaattorina.