Ässät teki varsin mielenkiintoisen liikkeen viime vuonna, kun se nimitti toimitusjohtajakseen Eeva Perttulan.

Perttulan palkkaaminen herätti kovasti huomiota, sillä naistoimitusjohtajat ovat olleet hyvin harvinaisia miesvaltaisella alalla.

Nyt Ässille on tarjoutumassa käsiin toinen mielenkiintoinen kuvio. Legendaarisen Vasili Tihonovin tytär Tatjana Tihonov ilmoitti tulevaisuuden tavoitteistaan Satakunnan Kansanhaastattelussa.

– Rakastaisin olla Ässissä valmentajana. Paikka päävalmentajana kiinnostaa, mutta myös muut roolit kelpaisivat. Menestyminen Porissa tai jopa Suomen mestaruuden voittaminen olisi uskomatonta, 33-vuotias Tihonov sanoo lehdelle.

Tihonov on asunut pitkään Yhdysvalloissa, missä hän on suorittanut kaikki mahdolliset valmentajakurssit. Nyt ohjelmassa ovat valmentajaopinnot Vierumäellä. Näihin Tihonovin katsottiin olevan ylipätevä. Tihonov tarvitsee silti paperit edetäkseen urallaan.

– Olen kunnianhimoinen ja vaativa valmentaja, en tosin yhtä kova kuin isoisäni (legendaarinen Viktor Tihonov). Paras ohje, jonka olen saanut isältäni valmentamiseen on; töitä, töitä, töitä. En siedä laiskottelua enkä pelleilyä, kun ollaan jäällä.

Opintojen ohessa Tihonov kyttää avoimeisti valmentajapaikkoja.

– Seuraavaksi käyn koulua, mutta olen jo valmis valmentaja. Toivottavasti pääsen valmentamaan hyvää joukkuetta lähitulevaisuudessa Suomessa tai jossain muussa kovassa kiekkomaassa.

– Haluan sydämestäni päästä päävalmentajaksi miesten joukkueeseen. Yksi unelmistani on valmentaa NHL:ssä isäni tavoin ja toinen on voittaa olympiakultaa maajoukkueessa, aivan kuten isoisäni teki. Haluaisin myös omistaa oman kiekkoareenan.

Tatjanan isä Vasili tipahti traagisesti kuolemaan vuonna 2013, ollessaan vain 55-vuotias. Vasilin isä Viktor menehtyi puolestaan 84-vuotiaana alkutalvella 2014.

Tatjana Tihonovin pikkuveli Viktor Tihonov jr. pelaa tällä hetkellä KHL-mahtiseuran SKA:n riveissä.