Maanantaina Philadelphia Flyers ei ollut lopulta ainut NHL-seura, joka tiedotti paidanjäädytyseleistä.

Myös New York Rangers tiedotti kyseisestä kunnianosoituksesta, joka on osoitettu legendaariselle hyökkääjälle Jean Ratellelle.

Ratelle, tätä nykyään 76, pelasi ensimmäiset pelinsä Rangersin paidassa jo kaudella 1960-61. NHL:ssä Ratelle edusti Rangersia aina kevääseen 1976 asti, minkä jälkeen hän vieraili vielä kuuden kauden ajan Boston Bruinsissa.

NHL-uran aikana Ratelle ehti pelata yhteensä 1281 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän nakutti tehot 491+776=1267.

Paidanjäädytysseremonia nähdään ensi helmikuussa, 25. päivänä, kun Rangers kohtaa Detroit Red Wingsin. Tällöin Ratellen numero 19 nousee maailman legendaarisimman areenan, Madison Square Gardenin kattoon.

– Jean Ratelle on yksi hienoimmista pelaajista, joka on koskaan pelannut Rangersissa, seuran presidentti Glen Sather sanoi seuran tiedotteessa.

– Hyvin harvat pelaajat ovat osoittaneet tuollaista arvokkuutta ja kunniallisuutta, mitä Ratellelta nähtiin hänen uransa aikana, niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Sain kunnian olla hänen joukkuetoverinaan Rangersissa ja olen ylpeä siitä, että hän on kaverini. On todellinen kunnia tiedottaa siitä, että hän ottaa paikkansa Madison Square Gardenin ylärivistöltä.

Ratelle on Rangersin historiassa yhdeksäs pelaaja, jonka pelipaita on jäädytetty.

Uransa aikana Ratelle valittiin kahteen eri otteeseen NHL:n herrasmiespelaajaksi. Kauden 1971-72 jälkeen NHL:n pelaajat äänestivät Ratellen arvoikkammaksi pelaajaksi, minkä myötä hänelle ojennettiin Ted Lindsay Award.

Hockey Hall of Fameen Ratelle valittiin vuonna 1985.