Pittsburghin upeat yliopistolöydöt saamassa jatkoa NHL:ssä – ”Hänestä tulee vielä hyvä pelaaja meille”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Kesän alkuvaiheilla Pittsburgh Penguins onnistui varmistamaan toisen peräkkäisen mestaruutensa NHL:ssä.

Tuoreimpien keväiden aikana Penguinsin tähtipelaajat ovat olleet esillä, mutta myös niin sanotut leveyspelaajat ovat onnistuneet paremmin kuin hyvin.

Penguins on tehnyt mainioita löytöjä erityisesti yliopistotasolta vuosien varrella. Conor Sheary, Bryan Rust ja Jake Guentzel ovat hyviä esimerkkejä näistä.

Nyt menestystarinoille saatetaan saada jatkoa, sillä Penguins onnistui värväämään jo aiemmin itselleen yliopistotasolla hyvää jälkeä tehneen hyökkääjän Zach Aston-Reesen.

22-vuotias Aston-Reese paukutti viime kaudella USA:n yliopistosarjassa NCAA:ssa 38 ottelussa tehot 31+32=63. Aston-Reese oli ehdolla myös vuoden yliopistopelaajaksi. Hobey Baker Award meni kuitenkin Will Butcherille, jota on myös huhuttu Penguinsiin viime viikkojen aikana.

Aston-Reeseä ei varattu koskaan NHL:ään. Näin hän teki vapaana agenttina sopimuksen Penguinsiin.

Jo heti ensi kauden alkuvaiheilla jenkkihyökkääjä tavoittelee paikkaa Penguinsin NHL-miehistöstä.

– Sen eteen teen töitä. Lähden siitä, että pystyn lunastamaan heti paikan rosterista, Aston-Reese sanoi NHL.comin mukaan.

Viime kauden loppuvaiheilla Aston-Reese ehti pelata yhteensä kymmenen ottelua Penguinsin AHL-joukkueen Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin paidassa. Näissä kamppailuissa hänelle merkittiin 3+5=8 tehopistettä.

Penguinsin syksyn harjoitusleirillä katseet kääntyvät erityisesti kahteen lupaukseen, Aston-Reeseen ja Daniel Sprongiin.

– Uskon, että he antavat kovia näyttöjä silloin. Sitä kautta he nousevat varmasti mukaan keskusteluihin siitä, mihin heidät sijoitetaan kauden alkuvaiheilla. Tietysti mahdolliset loukkaantumiset määrittelevät myös sitä, millaisia saumoja heille aukeaa. Totta kai itse otteet ovat keskiössä suuntaa päätettäessä, Penguinsin GM Jim Rutherford mietti.

Rutherford vertaili Aston-Reeseä Penguinsin ruotsalaishyökkääjään Patric Hörnqvistiin, joka on tullut tutuksi fyysisenä pelaajana ja erittäin vahvana maalinedusvääntäjänä.

Aston-Reesellä itsellään vertauskuva kääntyi entiseen Penguins-hyökkääjään Chris Kunitziin.

– Hän tuli samalla tavalla NHL:ään yliopistotasolta, missä hän paukutti maaleja kovaan tahtiin. Hän on tehnyt hienon uran pelaamalla hyvien pelaajien kanssa ja ajamalla tiukasti maalille, Aston-Reese sanoi Kunitzista.

– Zachin pitää tehdä töitä ensimmäisten potkujen kanssa, mutta fyysisesti hän on jo nyt hyvin valmis. Hän on iso ja vahva kaveri, jolla on paljon luonnetta. Hänestä tulee vielä hyvä pelaaja meille jossain vaiheessa, Penguinsin apuvalmentaja Mark Recchi mietti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!