NHL:n huipulta pohjalle romahtanut Kings pisti tuulemaan – herättävätkö radikaalit muutokset supertähdet?

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kingsin kolme edellistä kautta NHL:ssä ovat olleet enemmän ja vähemmän varjojen mailla vaeltamista. Kesällä 2012 ja 2014 seurahistoriansa ensimmäiset Stanley Cup -mestaruudet napannut joukkue pisti taannoin tuulemaan, sillä sekä päävalmentaja että GM vaihtuivat.

Huhtikuussa päävalmentajaksi nimetty ja jo vuonna 2010 joukkueen valmennushenkilöstöön liittynyt John Stevens tuntee pelaajansa.

– Yksi tärkeimmistä asioista oli istua alas pelaajien kanssa, ja jutella tavoitteistamme ja siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Stevens sanoi NHL.comille.

– Luultavasti aiemmasta valmennussuhteesta on hyötyä, tuore pääkäskijä viittasi entiseen ja nykyiseen rooliinsa.

Nyt Kings tavoittelee paluuta takaisin NHL:n parrasvaloihin muutosten avulla.

Päävalmentajavaihdoksen lisäksi Rob Blake ylennettiin GM:ksi ja Luc Robitaille presidentiksi. Pelaajarintamalla yksi kovimmista kaupoista oli legenda Michael Cammallerin hankkiminen takaisin joukkueen leiriin.

Uudet tuulet siis puhaltavat, mutta mihin suuntaan?

Menestyksen kannalta joukkueen nykyisen kipparin Anze Kopitarin panosta ei voi vähätellä. Stevens uskoo, että yksi maailman parhaimmista kahden suunnan senttereistä herää jälleen ensi kaudella vaikean viime talven jälkeen.

– Luulen, että me kaikki olemme samaa mieltä siitä, että hänen viime kausi oli heikko. Olen puhunut hänelle melko vähän kesällä, mutta tiedän, että hän harjoittelee kovaa. Hän jättää viime kauden taakseen, ja parantaa ensi kaudella.

Kings on joukkue, joka elää pitkälti tähtiyksilöidensä panoksesta. Viime kaudella Kopitarin lisäksi myös toisen supertähden vaikea kausi johti koko joukkueen floppaamiseen.

– Yksi asia, jonka ihmiset ovat jättäneet huomioimatta, on se, että Jonathan Quick on läsnä joukkueessamme, päävalmentaja sanoi viitaten menneeseen kauteen, joka lässähti yhdysvaltalaisen osalta loukkaantumisen takia.

Kuten kommenteista pystyy päättelemään, tarvitsee Kingsin kärkimiesten olla illasta toiseen iskussa, jos ja kun paluu pudotuspeleihin kiinnostaa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.