Viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan HIFK:sta siirtynyt Ville Husso kuuluu edelleen ikäluokkansa kovimpiin maalivahtilupauksiin NHL:ssä.

HIFK:n liigafinaaleihin toissa kaudella torjunut 22-vuotias isokokoinen vahti totutteli taalajäihin viime kaudella, joka oli suomalaiselle selvästi nousujohteinen.

Husso joutui hakemaan vauhtia myös ECHL:n kautta, mutta oli lopulta isossa roolissa AHL-seura Chicago Wolvesissa, jonka riveissä hän torjui myös pudotuspeleissä.

St. Louisin ykköstorjuja on tulevalla kaudella edelleen Jake Allen. Kakkosvahtina puolestaan toimii 31-vuotias Carter Hutton, jonka sopimus on päättymässä vuoden päästä.

Husso kuuluu varmasti Bluesin tulevaisuuden suunnitelmiin, joten olisi luonnollista, että hän pääsisi näyttämään kyntensä ennen kuin seura tekee päätöksiä tulevista maalivahtiosastonsa sopimuksista.

Hussolla on omaa tulokassopimustaan jäljellä vielä kaksi kautta. Jo usean vuoden miesten peleissä kovalla tasolla torjuneella kylmäpäisellä maalivahdilla on kaikki valmiudet nousta NHL-vahdiksi jo nykyisen sopimuksensa aikana.

Liigassa kauden 2015-16 parhaaksi maalivahdiksi valittu Husso opittiin Suomessa tuntemaan nuoresta iästään huolimatta eleettömänä maalivahtina, joka pysyy rauhallisena kovassakin paikassa. Nämä vahvuudet tulevat varmasti esille siinä vaiheessa, kun käsky käy St. Louis Bluesin maalille ensimmäistä kertaa.