NHL:ssä tshekkiläisvahti Ondrej Pavelec vaihtoi osoitetta heinäkuun alussa, kun hän teki sopimuksen New York Rangersin kanssa.

Pavelec ehti edustaa useamman vuoden ajan Winnipeg Jetsiä ja sen edeltäjää Atlanta Thrashersia. Sopimus Rangersin kanssa syntyi heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

– Emme käyneet edes sen suurempia keskusteluja. Kyse oli muutamasta puhelusta ja kaikki oli valmista, Pavelec sanoi tshekkiläiselle ISportsille.

Pavelecin mukaan hän aikoi antaa NHL-seuroille aikaa heinäkuun puoleen väliin saakka. Tämän jälkeen hän olisi kääntänyt katseet Eurooppaan päin. Pavelec myönsi, että hänellä oli tarjous pöydällä KHL:stä.

29-vuotias tshekkivahti pohti myös uransa lopettamista.

Rangers hankki Pavelecin suomalaisvahdin Antti Raannan korvaajaksi. Raanta kaupattiin aiemmin kesällä Arizona Coyotesiin.

– Ymmärrän hyvin roolini, Pavelec sanoi tulevasta kakkosvahdin tontista.

Rangersin ykkösmaalivahtina jatkaa Henrik Lundqvist, jonka takana Pavelecille on tiedossa noin 10-25 peliä, ellei enemmän.

Jetsissä Pavelec ajautui tuoreeltaan pieneen rooliin ja hänet lähetettiin jopa AHL:n puolelle. Kesällä Jets hankki itselleen uudeksi maalivahdiksi Steve Masonin, eikä seura tarjonnut jatkoa Pavelecille.