Palkkakaton kanssa painiva Chicago Blackhawks on pyrkinyt kahden viime vuoden aikana ajamaan voimakkaasti sisään omia varauksiaan, jotta se saisi kokoonpanoonsa kovia vahvistuksia ilman jättidiilejä.

Näistä pelaajista viime kaudella jo suurimman osan runkosarjasta NHL:ssä pelannut 23-vuotias Vinnie Hinostroza on ottanut uudet keinot käyttöön, jotta todellinen läpimurto Blackhawksin miehistössä tapahtuisi.

Nuori hyökkääjä harjoittelee koko kesän joukkueen ykköstähden Patrick Kanen kanssa jäällä ja sen ulkopuolella.

– Luistelemme ”Kanerin” kanssa joka päivä. On uskomatonta nähdä, miten hän tekee asiat, Hinostroza sanoo CSN:n haastattelussa.

Harjoitusrinkiin kuuluu myös kolmas Blackhwaks-hyökkääjä Ryan Hartman. Kolmikko on yhdessä luisteluvalmentaja Brian Keanen valvovan silmän alla. Harjoituksissa ei keskitytä pelkästään voimaan.

– Siihen keskityin viime vuonna. Nyt keskitymme myös pieniin yksityiskohtiin jäällä, Hinostroza kuvailee.

Pienikokoinen taitohyökkääjä on tehnyt isosti töitä noustakseen NHL-pelaajaksi. Hinostroza varattiin Blackhawksiin vasta kuudennella kierroksella kesällä 2012.

Tämän jälkeen hän iski kovia tehopisteitä yliopistosarjassa, minkä lisäksi hän takoi ensimmäisellä kaudellaan AHL:ssä 51 tehopistettä.

Viime kaudella hän ehti pelata yli puolet runkosarjasta Blackhawksissa, kunnes kutsu kävi jälleen AHL-jäille.

– Haluan luonnollisesti kasvattaa itseluottamustani. Minusta tuntuu, etten ollut täysin oma itseni viime kaudella. Minulla oli ylä- ja alamäkiä. Haluan päästä sisälle joukkueeseen ja pelata parasta peliäni joka ilta.

– Olen tulossa paljon vahvemmaksi. Yritän tehdä oikeita asioita harjoittelemalla Kanen ja muiden vanhempien pelaajien kanssa.