Kovia kokenut NHL-hyökkääjä joutui opettelemaan kävelyn uudestaan – ”Kipu oli uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin hyökkääjä Brad Richardson loukkaantui vakavasti viime marraskuussa. Tapauksen muistelu saa yhä kylmän hien nousemaan miehen iholle.

Ottelussa Vancouver Canucksia vastaan Richardson otti taklauksen vastaan huonossa asennossa. Osuman jälkeen mies lyyhistyi jään pintaan.

Richardsonin sääri- ja pohjeluu murtuivat.

– Sen illan ajattelminen on rankkaa. Kipu oli uskomatonta. Tiesin heti, että nyt kävi pahasti. Tunsin jalkani napsahtavan. Muistan elävästi yhden katsojan väkijoukossa ja hänen katseensa, joka kertoi, että nyt täytyi tehdä kipeää, Richardson kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Tiesin, että se sattui. Fanin kasvot tiivistivät, kuinka ikävästi siinä kävi.

32-vuotias Richardson leikattiin pelin jälkeisenä päivänä. Kanadalaishyökkääjä yritti palata kehiin viime kauden lopulla, mutta tavoite ei toteutunut. Maaliskuun lopulla mies kävi uudestaan leikkauspöydällä.

Yli 600 NHL-ottelun konkari kokee nyt olevansa lähellä täyttä pelikuntoa, vaikka hänen piti käytännössä opetella kävelemään uudestaan vakavan vamman jälkeen.

– Tunnen oloni hyväksi ja olen valmis. Vaikeinta on ollut saada jalka vahvaksi. Olen treenannut sitä tuntikausia. Todellisuudessa menee varmaan hetki, ennen kuin pääsen peliin sisään ja saan itsetunnon kasaan, mutta uskon niin tapahtuvan, Richardson sanoo.