Alkavaan liigakauteen valmistautuva Oulun Kärpät pelaa viikonloppuna harjoitusotteluita Tshekissä. Tänään Pirati Chomutovin ja lauantaina HC Litvinovin kohtaava joukkue ammentaa kansainvälisistä peleistä paljon tärkeää oppia.

Kärpät pelaa kuudesta harjoituspelistään peräti neljä ulkolaisia joukkueita vastaan.

– Me saadaan niistä peleistä omaan käyttöön materiaalia ja nähdään miten pärjätään kansainvälisissä peleissä. Mielenkiintoista nähdä, mitä tshekkiläiset ja ruotsalaiset joukkueet ovat kehittäneet omassa pelissään ja miten me pystytään siihen vastaamaan, Kärppien valmentaja Toni Sihvonen tuumii joukkueen Youtube-kanavalla.

Suomalainen ja tshekkiläinen jääkiekko ovat niin sanotusti ristitulessa pelillisten seikkojen puolesta. Sihvosen mukaan tshekkiläiset ovat nimittäin seuranneet suomalaisen kiekon jalanjälkiä.

– Oli vähän sellaista trendiä, että tshekkiläiset joukkueet ovat omaksuneet jonkin verran suomalaisesta kiekkoilusta.

– Ehkä täällä on tyyli vaihtumassa. Tshekissä perinteinen suunnanmuutospeli on olemassa vahvana. On mielenkiintoista nähdä, millaista yhdistelmää sieltä tulee, Sihvonen valottaa.

Harjoituskauden pitkillä reissuilla korostuvat myös henkisen puolen asiat. Pitkä viikonloppu yhdistää pelaajia.

– On erittäin tärkeää, että päästään matkustamaan yhdessä ja olemaan yhdessä. Se on iso juttu tässä ulkomaan reissussa, Sihvonen summaa.