Jokerien taival KHL:n runkosarjassa jatkuu sunnuntaina, kun joukkue kohtaa vierasottelussa Lokomotiv Jaroslavin.

Helsinkiläiset onnistuivat kesän aikana parantamaan puolustustaan, mikä on näkynyt jo ensimmäisissä peleissä.

Paluumuuttaja Sami Lepistö on ollut joukkueen parhaimmistoa ja on heti kauden alusta napannut itselleen puolustuksen liiderin roolin.

Kokonaisvaltaista peliä pelaava kahden suunnan puolustaja tulee olemaan omalla panoksellaan elintärkeä pelaaja Jokereille pitkän kauden aikana.

Sen sijaan Jokerien puolustuksen tuoreet ulkomaalaisvahvistukset Matt Gilroy sekä Mike Lundin hakevat vielä parasta virettään.

Erityisesti Lundin on aloittanut kautensa varmistelevalla pelillä, vaikka parhaillaan 39 tehopistettä KHL:ssä yhdellä kaudella iskeneeltä puolustajalta odotetaan isoon rooliin tarttumista.

Myös viime kaudella KHL:n puolustajien pistepörssin kakkonen Gilroy hakee vielä rooliaan Jokerien takalinjoilla.

KHL:n häntäpään joukkueita KHL:ssä edustanut yhdysvaltalainen on tottunut olemaan joukkueensa kiekollinen ykköspuolustaja.

Jokereissa vastuu jakautuu tasaisesti puolustajien välillä, minkä takia Gilroy ei välttämättä ole vielä löytänyt parasta itseluottamustaan.

Jokerit tarvitsee tehoja ulkomaalaisvahvistuksiltaan, mutta joukkueella on myös alakerrassa leveä runko, minkä ansiosta Lundinilla ja Gilroylla on aikaa ja tilaa päästä kunnolla vauhtiin.