Helsingin Jokerit tiedotti lauantaina huippuvahvistuksesta, kun KHL:n puolustajien pistepörssissä viime kaudella toiseksi sijoittunut Matt Gilroy päätti tarttua seuran tarjoamaan sopimukseen.

Taitavalla puolustajalla olisi varmasti ollut ottajia Venäjällä, mutta yhdysvaltalaisen mukaan neuvotteluja vauhditti ajatus päästä Helsinkiin pelaamaan.

Gilroy on pelannut vierasotteluita Jokereita vastaan sekä käynyt Spartak Moskovan ja Atlant Mytishchin kanssa harjoitusleireillä Hartwall Arenalla.

– Ihmiset olivat todella mukavia ja tunsin oloni kotoisaksi siellä, Gilroy kommentoi Jokereiden verkkosivuilla.

– On ollut upeaa pelata Hartwall Arenassa todella hienossa hallissa. Kaupunki, ruoka ja kaikki on viimeisen päälle. Juttelin Jarin (Kurri) kanssa ja pääsimme nopeasti sopimukseen. Olen todella innoissani, hän jatkaa.

Huippupuolustajan sopimus kertoo varmasti siitä, että Jokerit pystyy hyvien olosuhteiden ansiosta kilpailemaan myös KHL:n kärkipelaajista, vaikka kärkiseuroilla maksukyky olisikin parempi.

– Minua kohdeltiin todella hyvin Atlantissa ja Spartakissa. Nyt halusin kuitenkin kokea jotain uutta ja Jokerit kohosi korkeimmalle sillä listalla. Joukkue on todella kilpailukykyinen ja seura tähtää menestykseen joka vuosi, Gilroy perustelee siirtoaan.