Chicago Blackhawksin supertähdellä Patrick Kanella ovat vuosien aikana ketjukaverit vaihtuneet tiuhaan, kun Blackhawks on yrittänyt löytää Kanen ketjuun täydellistä harmoniaa.

Sitten kuvioon astui kaksi vuotta sitten Pietarin SKA:sta siirtynyt Artemi Panarin, jonka kanssa Kane muodosti yhden NHL:n kovimmista tutkapareista. Viime kaudella kaksikko iski yhteensä 163 tehopistettä.

Kauden jälkeen oli luvassa todellinen yllätys, kun Panarin kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin, koska Blackhawksilla on todellisia ongelmia palkkakaton kanssa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten ollut pettynyt asiasta ensimmäistä kertaa kuullessani. Ei epäilystäkään siitä, Kane myöntää Chicago Sun Timesin haastattelussa.

Kahden kauden aikana Panarin vakuutti Kanen kaikella tekemisellään.

– Artemi on hieno kaveri. Sellainen, jonka kanssa tulin erittäin hyvin toimeen kaukalon ulkopuolella, ja jonka kanssa meillä oli kemiaa jäällä. Oli vain niin hauskaa pelata hänen kanssaan joka ilta. Ikävöin häntä tosissani, Kane sanoo.

Ensi kauden kuviot ovat vielä arvoituksen peitossa, mutta ainakin Blackhwaks hankki takaisin Kanen vanhan pelikaverin Patrick Sharpin, minkä lisäksi seurassa on useampi nuori taitava lahjakkuus.

– Kuka tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu? Minulla voi olla parempi kemia esimerkiksi Nick Schmaltzin kanssa, tai vielä parempi yhteys Ryan Hartmanin kanssa. Olen myös pelannut hyvin Sharpin kanssa aiemmin. Odotan innolla tulevaa kautta ja seuraavaa haastetta, Kane linjaa.