Pittsburgh Penguins täräytti maanantaina ilmoille sopimusuutisia, kun seura ja puolustaja Brian Dumoulin löysivät yhteisymmärryksen uudelle jatkodiilille.

Dumoulin kuittasi lopulta kuuden vuoden mittaisen sopimuksen, jonka yhteisarvo oli 24,6 miljoonaa dollaria. Dumoulin oli ehtinyt valua rajoitetuksi vapaaksi agentiksi.

Penguinsilla on vielä yksi jatkosopimus tekemättä. Jo tovin ajan Sidney Crosbyn laiturina viilettänyt Conor Sheary odottelee uutta diiliä.

Shearyllä ja Dumoulinilla on sama agentti, Andrew Gross, jonka mukaan osapuolet eivät halua päätyä välimieskäsittelyyn. Shearyllä se on merkattu elokuun alkuun (4.8.).

Gross, Penguins ja Dumoulin välttivät välimieskäsittelyn uuden sopimuksen myötä.

– Tietysti jokainen tapaus on erilainen. Loppujen lopuksi joukkue ja pelaaja haluavat välttää käsittelyn. Sinne joutuminen ei ole mikään mieluisa kokemus, Gross sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Penguinsin GM Jim Rutherford on sanonut aiemmin seuran olevan valmis käsittelyihin, mikäli osapuolet eivät pääse samalle polulle rahasummien osalta.

25-vuotiaan Shearyn tilanne on pulmallinen. Viime kaudella Sheary nakutti Crosbyn rinnalla 61 runkosarjaottelussa tehot 23+30=53. Toisen NHL-kauden tehot olivat siis varsin komeat, mutta ongelma syntyy siitä, että kuinka monta miljoonaa Shearyyn kannattaa kiinnittää tässä vaiheessa.

Penguinsilla on tällä hetkellä tilaa palkkakaton alla 6,28 miljoonaa dollaria. Rutherford on yrittänyt etsiä Penguinsille uutta kolmossentteriä jo tovin ajan. Tätä hankintaa varten Rutherfordin pitäisi pystyä jättämään tilaa palkkakaton alle.