Venäläinen tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk ehti olla kovan pyörittelyn keskellä tämän kesän aikana.

Kovaltshukin suunnalta kuultiin huhuja, joiden mukaan hän suunnittelisi palaavansa NHL:ään.

Kuviossa oli kuitenkin mutkia matkassa.

Ensinnäkään hyökkääjän paluuhalukkuus ei ollut täysin varmaa.

Toiseksi itse sopimuksen teko ei ollut kovin yksinkertaista.

KHL:ään lähdön yhteydessä Kovaltshukilla oli voimassa oleva sopimus New Jersey Devilsin kanssa. Näin ollen Devils omisti Kovaltshukin NHL-oikeudet.

Tänä kesänä NHL:ään siirtyminen olisi tarkoittanut sitä, että sopimus olisi pitänyt tehdä Devilsin kanssa, minkä jälkeen Kovaltshuk olisi treidattu muualle.

– Ei minulle esitetty koskaan mitään diiliä, Devilsin GM Ray Shero avasi taustoja Yahoolle.

Julkisuudessa on ehtinyt esiintyä jos jonkinlaista väitettä.

Yksi niistä oli se, että Devils olisi pyytänyt liian paljon Kovaltshukin oikeuksista.

Tämän Shero kiisti jyrkästi ja sanoi, ettei hänelle edes tullut kunnon kyselyjä. Sheron mukaan häneltä tivattiin vain mediassa esillä olleiden huhujen perään.

– En näe, että olisimme menettäneet tässä mitään. Mahdollinen korvaus olisi ollut vain rahaa pankkiin, jos niin olisi käynyt, Shero totesi.

Korkea hintapyyntö ei ollut kuitenkaan Sheron mukaan ainoa virheellinen väite.

Muun muassa New York Post vihjaili Sheron suhtautuneen nihkeästi mahdollisuuteen, jossa Kovaltshuk olisi päätynyt johonkin lähialueen seuraan.

– Teen treidejä (New York) Rangersin kanssa. Olen sanonut samaa aina: ei minua kiinnosta. Voin tehdä diilejä Jeff Gortonin (Rangersin GM:n), Garth Snow’n (New York Islandersin GM) tai Ron Hextallin (Philadelphia Flyersin GM) kanssa. Kyse on kuitenkin siitä, miten voimme vahvistaa joukkuettamme, Shero kuittasi.

– Ei tuossa ollut kyse kuin siitä, että tekee sopimuksen ja sen jälkeen GM soittaa meille. Vain se tarvittiin. Mutta niin ei käynyt. Joten se siitä, Shero kuittasi koko tapauksen.

Kovaltshuk on jatkamassa KHL:ssä vielä ainakin yhden kauden ajan. Näin 34-vuotias hyökkääjä voi osallistua ensi helmikuussa talviolympialaisiin Etelä-Koreassa.

Ensi kesänä 35-vuotiaana Kovaltshuk on rajoittamaton vapaa agentti. Hän voi tehdä sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa ilman, että Devils on mitenkään välissä.

Devilsille ei täten tipu enää mitään korvausta oikeuksista.