NHL:ssä tämän kesän isoin sopimusuutinen on ollut Edmonton Oilersin Connor McDavidin 100 miljoonan dollarin jatkosopimus, jonka myötä kanadalaissentteristä tuli koko sarjan kallein pelaaja.

McDavid tienaa jatkossa peräti 12,5 miljoonaa dollaria yhdeltä kaudelta.

Kanadalaisen TSN:n BarDown-sivustolla käännettiin katseet siihen, mistä löytyvät tämän hetken parhaat NHL-sopimukset?

Kriteerit olivat yksinkertaisia: pelaajan merkitys joukkueelle suhteessa ansiotuloihin.

Mukaan ei laskettu pelaajia, jotka pelaavat tällä hetkellä tulokassopimuksella.

Puolustajien joukosta ensimmäisenä esille nostettiin Ottawa Senatorsin Erik Karlsson (kuvassa), joka viilettää 6,5 miljoonan dollarin vuosituloilla.

– On aivan naurettavaa, että NHL:n paras puolustaja tienaa vain puolet siitä, mitä McDavid tienaa uuden sopimuksensa alettua. Ruotsalaisen nykyinen sopimus kattaa vielä kauden 2018-19 ja hän saa aivan varmasti todella ison palkankorotuksen. Aika näyttää, kiilaako hän McDavidin edelle NHL:n kalleimpana pelaajana, sivustolla käydään läpi.

Puolustajista mukaan listattiin myös Chicago Blackhawksin Duncan Keith ja New York Rangersin Ryan McDonagh. Näistä McDonaghin nykyinen sopimus päättyy Karlssonin tapaan kesällä 2019.

Hyökkääjistä ensimmäisenä esille nousi New York Islandersin kapteeni John Tavares, joka on jo tällä hetkellä mielenkiintoinen tapaus sopimusrintamalla.

Tavaresin nykyinen diili päättyy ensi kauden jälkeen, ja kanadalaistähden jatkoaikeet ovat olleet pahasti auki. Tällä hetkellä Tavares tienaa 5,5 miljoonaa dollaria yhdestä kaudesta.

– Hän on yksi parhaista senttereistä ja hän nappaa ison rahapotin seuraavassa sopimuksessaan. Iso kysymys vain on, milloin tämä tapahtuu, tai kenen kanssa? Islandersin GM Garth Snow yrittää varmasti tehdä jatkosopimusta kapteeninsa kanssa tänä kesänä, mutta mitä pidempään sopimuksen teon kanssa kestää, sitä todennäköisemmin hän poistuu seurasta. Hänen tilanteensa on varmasti tiukan tarkkailun alla ensi kauden aikana.

Tavaresin lisäksi BarDown hehkuttaa Dallas Starsin Tyler Seguinia, jolla on tähtipelaajien kategoriassa varsin edullinen sopimus (5,75 miljoonaa dollaria yhdeltä kaudelta).

Hieman yllättäen esille nousee myös Sidney Crosby.

– Miksi häntä ei voisi ottaa mukaan? Hänen sopimuksensa saattoi näyttää kalliilta, kun se julkistettiin. Nyt maailman paras pelaaja pelaa vain 8,7 miljoonan dollarin vuosituloilla? Se on ryöstö. Kyllä, hän kuittaa tuohon päälle ison summan rahaa sponsorisopimuksista. Penguinsin kanssa tehty diili on kuitenkin taannut sen, että Penguins on voinut hankkia tärkeitä palasia hänen vierelleen viime vuosien aikana. Lisäksi Crosbyn sopimus kantaa aina kauteen 2024-25 asti, eikä hän todennäköisesti vaihda maisemaa aivan lähiaikoina.

Todella halvoista sopimuksista pinnalle ponnahtaa Jonathan Marchessaultin diili. Kesän laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin päätynyt hyökkääjä operoi vain 750 000 dollarin sopimuksella.

– Tuo saattaa olla jopa listan paras. Viime kaudella 30 maalia ja 51 pistettä. Hän on varmasti erittäin arvokas pelaaja Golden Knightsille tulevina kausina.

Maininnan saavat myös Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov, New York Rangersin J.T. Miller ja Montreal Canadiensin Paul Byron.

Maalivahdeista huomioidaan erityisesti Matt Murray, joka torjui Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup -mestariksi myös tänä keväänä.

Murray teki aiemmin jatkosopimuksen, jossa vuositulot ovat vain 3,75 miljoonaa dollaria.

– Hän on ollut mainio siitä lähtien, kun hän saapui NHL:ään. Hän on voittanut kaksi Stanley Cupia vieläpä niin, että hänet laskettiin tulokaspelaajaksi.

Maalivahdeista esille nousivat myös Minnesota Wildin Devan Dubnyk, Anaheim Ducksin John Gibson ja Edmonton Oilersin Cam Talbot.