KalPasta lähtivät tähdet – kiinnostavuus säilyi vahvistusten avulla

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan hopeamitalisti KalPa koki sen saman karun kohtalon, mikä tapahtuu nopeassa ajassa menestystä saavuttaville liigaseuroille usein; seurasta revittiin eri suuntiin kaikki parhaiten onnistuneet pelaajat.

Savolaisten kokoonpanosta lähti muihin maisemiin runkosarjan sisäisen pistepörssin neljä parasta pelaajaa, minkä lisäksi useat runkopelaajat vaihtoivat seuraa. Myös ykkösmaalivahti Eero Kilpeläinen lähti Ruotsiin.

Näin ollen KalPalta ei odoteta yhtä suuria tekoja ensi kaudella, mutta se ei tarkoita, etteikö joukkue olisi mielenkiintoinen.

Ensi kauden joukkueessa yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Ruotsin Allsvenskanissa 52 tehopistettä viime kaudella iskenyt Alex Lavoie, joka lähtee hakemaan huipputulosta myös pääsarjatasolla savolaisten riveissä.

Puolustukseen taitoa tuo Slovakian pääsarjassa huimat 57 tehopistettä viime kaudella iskenyt kanadalainen Mathew Maione, josta ei kuitenkaan vielä paljon tiedetä.

Lisäksi kahden huippulupauksen, Joni Ikosen ja Alexandre Texierin, hankinnat takaavat sen, että omien junioreiden lisäksi KalPassa nähdään runsaasti nuorta taitoa myös ensi kaudella.

Ensimmäistä kertaa päävalmentajan rooliin tarttuva Sami Kapanen saa käyttöönsä jälleen nopean, taitavan ja nuoren joukkueen, jolla on jälleen mahdollisuus nousta liigakauden mustaksi hevoseksi.

Henri Havusela