Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvellä on takanaan hyvin kaksijakoinen kausi NHL:ssä. 19-vuotiaan suomalaisen esityksiä pidettiin joissain piireissä pettymyksenä.

Puljujärvi pelasi NHL:n puolella 28 ottelua, jossa nuorukaiselle kertyi tehopisteet 1+7=8. Kärppien kasvatti vietti suurimman osan kaudesta AHL:n puolella, jossa hän summasi 39 pelissä 12 maalia ja 28 tehopistettä.

TSN:n kokenut toimittaja Craig Button uskoo kuitenkin Puljujärven nousevan ryminällä takaisin NHL:n puolelle ensi kaudella.

– Puljujärvellä on paljon enemmän kykyjä hyökkäyspäähän kuin Drake Caggiulalla tai Anton Slepishevillä. Onko 19-vuotiaalla pelaajalla kasvukipuja? Kyllä on. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta minun mielestäni tällä nuorukaisella on kaikki taidot olla kärkipelaaja NHL:ssä, Button kertoi TSN 1260 -radiolähetyksessä.

Button uskoo, että Puljujärvellä on paljon annettavaa NHL-kaukaloissa ensi kaudella.

– Tällä hetkellä luottaisin kaveriin, joka antaa minulle eniten. Kuulen joka suunnasta: ”Hän on kokematon.” Helvettiin kokemattomuus, tämä kaveri osaa pelata! Hän on todella hyvä pelaaja. Hän oli alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen MVP. Hän oli paras pelaaja omassa ikäluokassaan. Hän pelasi miesten sarjassa Suomessa. Hän on valmis, Button ylistää.

– Minua ei kiinnosta tämä (päättynyt) kausi. Laittakaa hänet kentälle, eläkää kasvukipujen kanssa ja antakaa hänen pelata. Hän on parempi kuin kaksi muuta pelaajaa (Slepishev ja Caggiula). Ja minä pidän näistä kahdesta pelaajasta.