© Kuva: Getty Images

Ex-tappelijalta jyrähtävä mielipide NHL:n kovanaamoista: ”Tiedättekö miksi Connor McDavid teki 100 pistettä?”

Oilers Now -sivuston toimittaja Bob Stauffer haastatteli ex-NHL-tappelija Georges Laraqueta ja nosti ilmoille väitteen, että NHL-toimittajat eivät arvosta tappelijoita, vaan keskittyvät pelkästään tilastoihin.

1126 jäähyminuuttia uransa 695 NHL-ottelussa kerännyt Laraque yhtyi toimittajan väitteeseen ja innostui puolustamaan NHL:n kovanaamoja.

– Sanoit, että jotkut median ihmiset eivät pidä kovanaamoista ja he sanovat näin: ”En pidä niistä tai en usko tähän tai niihin.” Tämä on yleinen trendi niiden välillä jotka tietävät jääkiekosta ja niiden jotka eivät tiedä siitä. Moni ihminen mediassa puhuu jääkiekosta, mutta ei tiedä siitä mitään, Laraque jyrähtää Edmonton Journal -lehden mukaan haastattelussa.

Laraque nostaa esille nuoren Edmonton Oilersin joukkueen, joka on vahvistunut viime vuosina lukuisilla järkälemäisillä pelaajilla, ja on nyt vihdoin noussut takaisin pudotuspelitaisteluihin.

– Tilastot kertovat kaiken. Katsokaa vaikka Oilersin viime kautta. Se antaa hyvin osviittaa siitä, miten heillä on mennyt. Tiedättekö miksi Connor McDavid teki 100 pistettä viime kaudella? Näittekö kuinka paljon tilaa hänellä oli? Kyllä, pieniä asioita aina tapahtuu silloin tällöin, mutta hän oli useimmiten täysin terve, koska heillä oli kovanaamoja joukkueessa, 40-vuotias Laraque kertoo.

– Oilersilla on nuoria pelaajia, mutta heillä on silti tarpeeksi kovuutta estämään vastustajia ottamaan oikeutta omiin käsiin kärkipelaajien kanssa. Katsokaa vaikka aikaisempaa Oilers-ryhmää, kun heillä oli vain Zach Stortini ja loput pelaajista eivät olleet tappelijoita. Vastustajat ottivat oikeuden omiin käsiin ja pelaajat olivat aina loukkaantuneena, ex-kiekkoilija jatkaa.

– Nyt nuo ajat ovat ohi. Nykyään kun vastustajan menevät Edmontoniin, he näkevät Darnell Nursen, Milan Lucicin, Patrick Maroonin ja muita kavereita. Vastustajan eivät tee enää pahaa Oilersin nuorille tähtipelaajille, koska siellä niin monta tyyppiä, jotka voivat vastata kutsuun. Enkä puhu edes tappelemisesta. Puhun vain heidän preesensistä, mikä estää vastustajia tekemästä halpamaisia temppuja, koska he tietävät saavansa koston siitä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!